Zelišča za hujšanje – materina dušica

zelišča za hujšanje
ZELIŠČNI ČAJ ZA HUJŠANJE! VARNO IN UČINKOVITO! PREVERI SUPER CENO!

Tukaj so opisana zelišča za hujšanje, materina dušica ali timijan. Zelišča imajo čudovito moč, zato so na vrtu, v kuhinji in v gospodinjstvu nepogrešljiva. Jedem dajo zadnji pridih, okrepijo zdravje in na vrtu pomagajo pregnati škodljivce. Veliko knjig je napisanih o uporabi zelišč, mnogo znanja se prenaša iz roda v rod, saj ljudje zelišča že tisočletja uporabljajo za lajšanje raznih bolezni.

Nekoč so popolnoma zaupali zeliščem, saj drugih zdravil še niso poznali in še danes je v veljavi rek, da za vsako bolezen roža raste. Poleg neposrednega zdravilnega učinka na organizem so zelišča zelo koristna tudi v vrtu kot okras, za odganjanje škodljivcev in seveda so tudi balzam za našo dušo.

Zelišča za hujšanje

Zelišča  lahko uporabimo tudi za pomoč pri hujšanju. Zelo poznano in uporabno zelišče je prav gotovo timijan ali materina dušica, ki je znan tudi kot naravni antibiotik. Več nasvetov o hujšanju lahko preberete tukaj.

zelišča
SUPER ČAJ ZA HUJŠANJE! REGRAT, LANENO SEME, LUŠTREK, RMAN! PREVERI SUPER ZELIŠČA ZA HUJŠANJE!

Materina dušica

Materina dušica je zdravilna rastlina iz družine ustnatic, najbolje uspeva na suhih in vročih pobočjih južne Evrope. Pri timijanu uporabljamo cvetoči del poganjkov, ki vsebuje več kot 1 odstotek eteričnih olj, med njimi kar 50% timola. Ostala eterična olja so karvakrol, vimol, borneol, geraniol, linalool, pinen, cimen in še mnoge čreslovine. Glavni sestavini eteričnega olja vrtne materine dušice sta timol in karvarol, olje divje materine dušice pa sestavljata linalool in cimot. Za zdravilne namene uporabljamo prelivek, vodni izvleček ali eterično olje obeh rastlin.

Materina dušica deluje kot poživilo in krepčilo, sprošča krče in spodbuja prebavo. Deluje tudi kot antiseptik v prebavilih, kar je posebej pomembno ko se lotimo hujšanja, saj materina dušica najpomembnejša antiseptična, protibakterijska in protitoksična rastlina. Na želodec in črevesje deluje kot razkužilo, hkrati pa sprošča krče. Normalizira vrenje v črevesju, ki se kaže v krčih in smrdečem redkem blatu. Z svojim delovanjem pomirja želodčno in črevesno sluznico.

paket za hujšanje
PAKET ZA HUJŠANJE! POGLEJ SUPER IZDELKE PO SUPER CENI!

Materina dušica v pomoč pri hujšanju

Pred hujšanjem je zelo pomembno, da telo očistimo strupov, to lahko naredimo na mnogo načinov, a z zelišči bo to tudi varno in neboleče. Materina dušica zaradi svojega protitoksičnega delovanja normalizira vrenje v črevesju, prebava se uredi, napihnjenost izgine in telo lažje izgublja kilograme. Več o varnem razstrupljanju telesa preberite v tem članku.

Velik pomen ima tudi za imunski sistem, saj med hujšanjem telo oslabi, imunski sistem se lahko pri kakšni drastični dieti celo podre.

Zato je med hujšanjem priporočljivo pitje čaja iz materine dušice, saj boste tako zaščitili občutljivo črevesje in želodec, ki se bosta morala prilagajati na spremenjen režim prehranjevanja. Okrepili pa boste tudi imunski sistem, da se bo laže spopadal z težavami, ki jih boste imeli med hujšanjem.

 

 

Uporabljeno besedilo: zelišča za hujšanje, materina dušica, timijan