Kako do popolne postave z zdravo hrano in telovadbo?

Kako do popolne postave z zdravo hrano in telovadbo
POMEN ZDRAVE HRANE PRI HUJŠANJU! POGLEJ!

Poglejte si nekaj super nasvetov, kako do popolne postave z zdravo hrano in telovadbo. Že od nekdaj bi ljudje radi bili lepi, z popolno postavo in obenem seveda zdravi. Kako do popolne  postave z zdravo hrano in telovadbo?

Kako do popolne postave z zdravo hrano in telovadbo?

Najprej se je treba vprašati, kakšen je vaš način življenja, prehranjevanja, navade pitja alkoholnih pijač in kajenja. Če večino časa jeste hitro hrano, kadite, spijete preveč piva in obenem poležavate na kavču, potem je jasno, da rabite v svojem načinu življenja korenite spremembe.

Verjetno imate težave z težo, povišan krvni pritisk in holesterol, pa še kakšna bolezen se rada prikrade, kadar živite nezdravo. Kako ohraniti zdravo srce in ožilje si preberite v tem prispevku!

Zaradi prevelike teže se vam omaje samozavest in kaj kmalu lahko zapadete v depresijo, težave pa se potem samo množijo. Zato že danes posezite po zdravi hrani in se začnite gibati! Kako se znebiti odvečnih kilogramov si preberite v tem članku!

Kako pričeti z vajami za trebušne mišice?

Naše zdravje je ogroženo predvsem zaradi premalo gibanja. Ko se začnejo nabirati obročki okoli pasu, se seveda že iz lepotnega navdiha odločite, da je čas da nekaj naredite za svojo postavo.  Pričnite telovaditi, teči, za lep trebuh pa so zelo učinkovite vaje za trebušne mišice:

  • Napravimo predklon in se z obema rokama dotaknemo tal, nato se vzravnamo in z obema rokama sunemo nazaj kolikor zmoremo.
  • Krožimo v pasu, z boki delamo krožne gibe najprej v desno, nato pa še v levo.
  • Stojimo vzravnano, noge so razkoračene, v pasu naredimo odklon na levo, levo roko upognemo v komolcu nad glavo in se nagnemo v pasu čim bolj na levo, desna roka pa drsi ob desni nogi. Nato se vzravnamo in vajo ponovimo z desno roko.
  • Dvignemo koleno do višine kolkov, najprej nekajkrat z levo in nato z desno nogo.
  • Sedimo z vzravnanim hrbtom, noge stegnemo predse, nagnemo se naprej, upognemo v pasu in z rokami skušamo doseči prste na nogah.
  • Uležemo se na hrbet, se dvignemo v sedenje in se nato zopet uležemo.
  • Ležimo na hrbtu, roke so za zatiljem. Noge počasi dvignemo v navpični položaj in jih počasi spustimo.
  • Ležemo na hrbet in krožimo z nogami, kot da bi vozili kolo.
  • Ležemo na trebuh, glavo obrnemo na stran, iztegnjeno desno nogo dvignemo čim višje in z njo krožimo najprej v levo in nato v desno stran.
  • Ležemo na trebuh in napravimo zibko, roki iztegnemo v ramenih in hkrati iztegnemo obe nogi.

Vaje za trebušne mišice ponavljajte vsak dan in rezultat ne bo izostal, sploh, če boste vaje kombinirali še z drugimi oblikami rekreacije.

Katera zdrava hrana je primerna po vadbi?

Cilj vadbe je shujšati, se znebiti maščobnih oblog okoli trebuha in pridobiti mišično maso. Kaj boste pojedli po vadbi, je pa prav tako pomembno.

Torej, kako do popolne postave z zdravo hrano in telovadbo? Po vadbi lahko mirne vesti pojeste različno sadje, priporočljiv je ananas, gozdni sadeži in seveda jabolka.

Jajčni beljak je splošno znana hrana po vadbi, skupaj s špinačo si lahko pripravite špinačno omleto in vaše telo bo dobilo dovolj hrane, da bo začelo graditi mišice. Poleti, ko je na voljo dovolj svežega sadja, si pripravite osvežilni smoothie, ki vas bo poživil po naporni vadbi.

Vedno pa so pri roki jabolka in poleti tudi jagodičje. Sadje vsebuje veliko veliko vode ( 80 do 95% ), do 20% sladkorjev, veliko v vodi topnih vitaminov, kalija, magnezija, kalcija, antioksidacijskih snovi, sadnih kislin in vlaknin.

Če je sadje zmiksano, je zelo hitro prebavljivo in ne obremeni presnove. Zato po vadbi posezite po jabolkih, jagodičju, zelenjavi in jajčnih beljakih. Prijetno vadbo! (1)