Dieta z jabolki

Dieta z jabolki: Leta 1912 je gospod Humek v knjigi Sadje v gospodinjstvu zapisal, da je bilo sadje brez dvoma pomembna hrana prvotnih prebivalcev naše zemlje.

dieta z jabolki
Jabolka in jabolčni kis za pripravo okusnih obrokov! POGLEJ TU!

 

Dieta z jabolki

Glede redilnih snovi, je naše sadje zelo različno, vendar pa je mogoče živeti tudi ob samem sadju. V letih, ki so jih zaznamovale vojne, prav gotovo nihče ni izvajal diet za hujšanje, a vendarle so jedli uravnoteženo in lahko prebavljivo hrano. Zato dieta z jabolki nikakor ni slaba zamisel!

 Jabolka vedno na voljo, saj jih je dokaj lahko spraviti za ozimnico.

Dieta z jabolki je enostavna, cenovno dostopna vsem, predvsem pa zdrava! Več o zdravem in varnem hujšanju si preberite v tem članku! Pri hujšanju so jabolka pomembna zaradi nizke vsebnosti maščob in sladkorja, so energetsko bogata s snovmi, ki krepijo organizem.

Poleg jabolk, lahko za podporo posežete še po prehranskih dopolnilih! Naš nasvet:

  • Indijski trpotec uravnava telesno težo in znižuje raven holesterola v krvi
  • Goji jagode iz ekološke pridelave so odličen sopotnik pri shujševalnih dietah
  • Mineral msm poznamo tudi pod izrazom mineral lepote! Preverite zakaj!! Vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, ki imajo pomembno vlogo v prebavnem sistemu.

Ako ni sladkega jabolka, je dobro kislo! (slovenski pregovor!)

Pri jabolkih so zelo pomembni jabolčni pektini, ki na sluznici naredijo prevleko in blažijo vnetja, ter pospešujejo strjevanje krvi.

Pektini so pomembni tudi pri pri preprečevanju arterioskleroze in infarkta. Več o zdravju srca in ožilja si preberite v tem članku! Jabolka vsebujejo tudi tanin, ki preprečuje drisko, celuloza v jabolkih krepi črevesne stene, balastne snovi znižujejo krvni tlak in holesterol.

Jabolka vsebujejo veliko vode in naravnih sladkorjev, kar je zelo pomembno, ker vas pri hujšanju odžeja in vam da energijo. Jabolka vsebujejo tudi vitamin F, ki je pomemben antioksidant za razgrajevanje maščob.

Če upoštevate vse pozitivne lastnosti jabolk, vse dobre vplive na črevesje, srce, prebavo, ali pa kar na celo telo, potem vam je že jasno, da bo vaše hujšanje z jabolčno dieto popolnoma varno.

Kako deluje dieta z jabolki?

Privoščite svojemu telesu počitek od težke predelane hrane, mesa, mlečnih izdelkov in jajc. Vzemite si dan ali dva počitka in jejte jabolka. Samo jabolka na vse načine. Najbolje surova! Zraven pijte kakšen zeliščni čaj ali vodo, najbolje pa se vam bo prilegel jabolčni kompot. Ali je to dieta z jabolki? Seveda! (1)

Vaše telo se bo razstrupilo, jabolka pa bodo blagodejno vplivala na vaše telo, holesterol se bo znižal, srce bo pravilno delovalo.

Poznate jabolčni sir?

Gospod Humek v priročniku Sadje v gospodinjstvu opisal veliko uporabnih nasvetov za shranjevanje sadja, veliko besed je namenil našim avtohtonim sortam jabolk, obenem pa je okrcal slovenske gospodinje, da je potrebno sadje, posebej jabolka pravi čas pripraviti za ozimnico, da ne zgnije na tleh.

Dieta z jabolki lahko vsebuje tudi jabolčni sir, to so pravzaprav začetki današnjih energetskih tablic.

Priprava jabolčnega sira:

Močno zgoščeno marmelado iz jabolk na prst debelo namažemo na pergamenten papir in jo na zraku ali v ne prevroči pečici počasi posušimo. (a) (b) (c) Dobimo sadno ploščico, ki se da rezati kot sir in se zelo dobro ohrani. Sadni sir ne sme biti presuh, ravno toliko, da se lahko reže in vendar se še drži skupaj.

 

NEKA IDEJ ZA HUJŠANJE Z JABOLKI: