Hujšanje z borovnicami

hujšanje z borovnicami
POGLEJ UGODNO PONUDBO PAKETOV ZA HUJŠANJE! NORE CENE!

Prav gotovo vsi poznate borovnice. Slastne črne jagode rastejo na nizkem grmičku, ki ima majhne ovalne liste. Hujšanje z borovnicami ni zelo poznano, je pa vsekakor zelo cenjeno. Vsak, ki ima težave z odvečnimi kilogrami, je hujšanje z borovnicami prava in predvsem varna izbira.

Pri borovnici je zdravilno prav vse, najbolj cenjen pa je seveda sadež, sočen, črn in nadvse dobrega okusa. Poleg špinače in lososa je borovnica ena izmed treh najpomembnejših  vrst naj hrane. Borovnice vsebujejo veliko vrsto snovi, ki zdravilno vplivajo na naše telo, zelo pomembno pa je tudi hujšanje z borovnicami, kjer uspešno na pomoč priskoči topna vlaknina pektin.

Hujšanje z borovnicami

Zakaj je hujšanje z borovnicami tako zelo uspešno? Verjetno veste, da je uživanje sadja, zelenjave in jagodičevja zelo zdravo. Pa veste zakaj? Sadje poleg vode (75% – 95 %) vsebuje veliko vitaminov, sadnih kislin, mineralov, ogljikovih hidratov in vlaknin. Prav zaradi vsebnosti vlaknin,  pa je sadje dober spremljevalec pri hujšanju. Hujšanje z borovnicami je ponavadi uspešno prav zaradi topne vlaknine pektin.

Vlaknine v borovnicah

Vlaknine so kot sestavine živil rastlinskega izvora zelo pomembne v naši prehrani. Vlaknine dejansko potujejo od ust do debelega črevesja, ne da bi se kemično spremenile. Čudovit vir vlaknin je tudi indijski trpotec!  Prav vlaknine vam bodo pomagale kadar vas bo napenjalo in boste napihnjeni, zato je uživanje borovnic skozi celo leto zelo priporočljivo.

Borovnice so najbolj poznane po vsebnosti vlaknin, zato hujšanje z borovnicami poteka zdravo in varno, borovnice pa nas tudi dobro nasitijo in s svojimi zdravilnimi učinki dobro vplivajo na naše telo, prav tako pa med hujšanjem preprečujejo slabokrvnost. 

Kaj za zdravje pomeni redno uživanje borovnic?

Hujšanje z borovnicami je samo ena od dobrih stvari te čudežne rastline.

Redno uživanje borovnic vam prinaša mnogo več:

  • črno-sivo barvilo v jagodah zavira nastanek bakterijskega vnetja
  • pomaga pri težavah z očmi, preprečuje nastanek sive mrene in izboljša sposobnost očesa, da se prilagodi na temo
  • pomaga ohranjati močne in zdrave kosti
  • sveže borovnice pomagajo proti staranju in demenci
Sveže borovnice
  • sveže skuhane borovnice so včasih uporabljali za zdravljenje tifusa
  • sok iz sveže stisnjenih jagod zdravi kožne izpuščaje
  • vsebnost vitamina C je potrebna za tvorbo kolagena, pri uživanju borovnic bo vaša koža napeta in mladostna
  • veliko vitamina C vsebujejo tudi goji jagode, ki so prav tako izredno priljubljeni jagodičevje
  • hujšanje z borovnicami bo varovalo vaše zdravje, zdravje vašega srca in ožilja