Kako se bo pri hujšanju spremenila vaša telesna drža?

posted in: Zdravilni nasveti | 0
kako se bo pri hujšanju spremenila vaša telesna drža
PREPROSTE VAJE PRI BOLČINAH V HRBTENICI! POGLEJ!

V tem članku vas vabimo, da si ogledate nekaj dejstev, kako se bo pri hujšanju spremenila vaša telesna drža.

Odločili ste se da shujšate! Sklep ste sprejeli verjetno potem, ko se vam je nabralo že kar nekaj kilogramčkov preveč. Pa vendar ni tako enostavno, kajne? Kako se držati diete in vadbe, ki ste se jo namenili izvajati? Kako se bo spremenilo vaše telo? Kako se bo pri hujšanju spremenila vaša telesna drža?

Vsa ta vprašanja in še veliko drugih se bo pojavilo, ko se odločite da shujšate! Predvsem se potrudite, da na nekaj vprašanj najdete odgovore, saj se tiče vašega telesa in vi sami se boste morali držati novih prehrambenih navad in vadbe, ki ste se je lotili.

Kako se bo pri hujšanju spremenila telesna drža?

Telesna drža ne odraža samo stanje hrbtenice, ampak celega telesa in je slika splošnega telesnega in psihičnega stanja posameznika. Značilnosti nepravilne drže so predvsem povešena ramena, različna višina ramen in izbočen trebuh. Slaba telesna drža je posledica sprememb v napetosti mišic, ki ruši telesno ravnovesje. Telo vedno sledi umu in vsaka miselna sprememba vpliva na telesno spremembo.

Ko se odločite za hujšanje morate vedeti, da se je najtežje spremeniti. Zato se morate odvaditi starih vzorcev, tako pri hrani, gibanju in na splošno pri dnevnih navadah. Za dobro počutje telesa, se je potrebno posvetiti tudi duševnemu zdravju.

Prekomerna debelost, pomanjkanje vitaminov in mineralov,  posledično slaba samozavest, mogoče celo depresija, se bodo prav gotovo odražali tudi na drži vašega telesa in na zdravju vaše kože, las in nohtov.

Zaradi slabe drže telesa vas lahko doleti tudi nekaj neprijetnih zdravstvenih težav, kot so bolečine v hrbtu, išias, bolečine v vratu, ramenih, komolcih, stopalih, mečih, mravljinčenje v okončinah, občutek težkih nog,  glavoboli, migrene in še več drugih nevšečnosti. Zato je smiselno, da začnete vaje za lepo držo in shujšate za kakšen kilogram.

Ste že spoznali telovadbo za lepo držo?

Pri hujšanju se verjetno držite kakšne diete, jedilnikov za hujšanje, mogoče tečete in telovadite. Če vse to počnete, ste na čudoviti poti, da boste izgubili odvečne kilograme. P

o določenem času, ko se boste držali diete in zdravega načina življenja, se bodo začele kazati spremembe na vašem telesu. Kako se bo pri hujšanju spremenila vaša telesna drža? Vsekakor na bolje! Z izgubo kilogramov boste bolj samozavestni, z telovadbo pa boste ojačali mišice celega telesa in vaša drža bo postala bolj pokončna.

Telovadba za lepo držo

Stojite ravno, roke sklenete  za zatiljem in se dvignete na prste. Počasi počepnete, kolena naj bodo čim bolj narazen, hrbtenica vzravnana. Nekaj časa vztrajate v tem položaju, nato se dvignete in sprostite.

  • Ležete na hrbet, roke sklenete za vratom, upognete kolena, podplati naj bodo na tleh, nato se dvignete, da se dotikate tal samo s podplati in rameni, hrbtenica naj bo vzravnana.
  • Ležite na hrbet, roke sklenite za vratom, najprej upognite desno nogo , s kolenom proti prsim, nato ponovite z levo nogo. Nato upognite hkrati obe koleni, jih objemite z rokami in potiskajte na prsi.
  • Ležite na trebuhu, roke imate pod seboj, tako da so dlani na tleh, roki sta obrnjeni druga proti drugi,prsti se stiskajo. Počasi dvignite zgornji del telesa in usločite hrbtenico.

Vaje niso naporne, zato jih lahko vsak dan ponovite po 15 – krat, vadite redno in uspeh ne bo izostal.

Imate poleg slabe drže tudi bolečine v hrbtenici?

Pred vsakim drastičnim hujšanjem, postenjem, novimi vadbami in treningi, se vedno posvetujte z zdravnikom. Mogoče je vaša debelost ali slaba drža posledica kakšne resne bolezni.

Manjše težave lahko odpravite z naravnimi pripravki, čaji, zdravilnimi zelišči, obkladki in masažami, pri resnih težavah pa le k zdravniku. Če imate bolečine v hrbtenici pazite tudi na pravilno držo pri sedenju, posebej če opravljate sedeče delo. (a)

Bolečine v hrbtenici bodo manjše, če se boste veliko gibali in opravljali vaje za lepo držo. Vaše ležišče naj bo trdo,vzglavnik naj bo ortopedsko prilagojen, spalnica pa čista in prezračena. Kako naj bo urejena spalnica,da se boste v njej dobro počutili,  vam lahko pomagajo nasveti feng shui! 

Pri bolečinah v hrbtenici vam bo pomagal čaj iz preslice, rmana in žajbljaIz vsestranske preslice, pa lahko naredite obkladek, ki ga položite na boleče mesto. Odleglo vam bo! (c)

Besedilo v članku: Kako se bo pri hujšanju spremenila vaša telesna drža?