Občutek težkih nog – kako se ga rešiti?

občutek težkih nog
PRI TEŽAVAH S KRČNIMI ŽILAMI POMAGAJO TUDI PREHRANSKA DOPOLNILA! SPIRULINA V TABLETAH PO UGODNI CENI!

Imate večkrat občutek težkih nog? V Sloveniji ima vsak drugi prebivalec po 50. letu težave zaradi bolezni ven. Težave se sprva pokažejo kot bolečine v nogah, krčih, otekanje nog, razvijejo se lahko tanke, temno modre, majhne žilice, ki se imenujejo mrežaste vene. Razvije se kronična bolezen ven, ki jo je potrebno pravočasno zdraviti, saj se lahko majhne žilice razširijo in izbočijo.

 

Simptomi kroničnega venskega popuščanja so tudi pekoče in tope bolečine v nogah, oslabelost, utrujenost, občutek težkih nog, otekanje stopal, gležnjev in goleni. V poletnem času se težave še okrepijo, saj se vene zaradi vročine razširijo, odtok krvi je slabši, kri in tekočina zastajata v nogah, ki začnejo zatekati in boleti. Za otekanje nog niso krive samo krčne žile.

 

Otečene noge so lahko tudi znak srčnega popuščanja, bolezni jeter in ledvic. Med najučinkovitejša naravna zdravila za odpravljanje občutka težkih nog so borovničeve kapsule, kostanjeva krema  in  ognjičeva krema. Za lajšanje težav pri krčnih žilah, strokovnjaki priporočajo tudi uživanje prehranskih dodatkov. Poskusite hladno stiskano olivno olje, olje grozdnih pešk, zelene alge, kot so chlorella in spirulina. Pri uživanju alg moramo uživati dovolj tekočine, vedno jih zaužijemo dve uri pred obrokom.

.

Zakaj dolgotrajno sedenje povzroča občutek težkih nog?

 

pekoč občutek v nogah
OMEGA 3 MAŠČOBNE KISLINE ZA LAJŠANJE TEŽAV PRI KRČNIH ŽILAH! PREVERI CENO!

V današnjem času zaradi načina življenja in dela, veliko sedimo ali stojimo. Bolezni ven so predvsem znane pri poklicih, kjer se večinoma stoji, to so prodajalke, frizerke in ostali podobni poklici. Tudi pri delu v pisarni ali za računalnikom boste večkrat imeli občutek težkih nog, posebej, če boste sedeli s prekrižanimi nogami. Ogroženi so tudi debeli ljudje, ki se posledično tudi premalo gibajo. Pogosto imajo krčne žile tudi ljudje, ki imajo povečan holesterol. Za varno hujšanje priporočamo članek: Kako shujšati?

 

Pri povišanem holesterolu in krvnem pritisku, povečamo uživanje omega 3 maščobnih kislin, ki blažijo težave pri krčnih žilah, topi maščobe maščobe v krvi in preprečuje srčni infarkt. Tudi nošenje zelo ozkih oblačil, ki pritiskajo na območje dimelj lahko povzročijo motnje pri venskem pretoku iz spodnjih okončin proti srcu. Posebej moramo biti previdni na soncu in ne izpostavljamo nog direktnemu soncu.

 

Kako preprečimo bolezni ven?

 

Sami lahko največ naredimo za svoje zdravje in preprečimo nastanek krčnih žil. Predvsem nehajmo kaditi in popijmo kakšen kozarček vina manj. Največji sovražnik naših žil je vsekakor lenoba, saj po dolgotrajnem sedenju ali stanju v službi, vse prepogosto doma zasedemo prostor pred televizorjem, s kakšnim pregrešnim prigrizkom.

 

Poskušajmo se večkrat odpraviti v naravo, lahkoten tek ali hoja vsaj pol ure na dan bodo okrepili naš imunski sistem in telo vam bo hvaležno. Občutek težkih nog bo popustil in ponoči vas ne bodo več mučili krči. Veliko škode našemu ožilju naredijo tudi zdravila, ogromno stranskih učinkov puščata kemoterapija in obsevanje.

 

Kdaj obiskati zdravnika pri težavah z bolečimi nogami?

 

Kadar pa naše težave ne izzvenijo in se še stopnjujejo, se je potrebno odpraviti k zdravniku, ki bo presodil kakšno zdravljenje potrebujete. Poleg zdravil, ki vam jih predpišejo, je pri krčnih žilah potrebna tudi kompresijska terapija.

Ta terapija vključuje nošenje medicinskih kompresijskih nogavic in povijanje z elastičnimi povoji, kar lahko omili naše težave, vendar pri kroničnem venskem popuščanju povijanje nog lahko traja celo življenje. Pri venskih boleznih si seveda lahko pomagamo tudi z zelišči, obkladki, raznimi masažami.

Priporočamo ognjičevo kremo!

 

Olivno olje v pomoč pri boleznih ven

 

Že naše babice so vedele, da je oljčno olje pravo tekoče zlato, zato pogosto posegajmo po njem, saj naj bi deloval protibolečinsko, če ga vsak dan popijemo polovico kozarčka, če ga pa segrejemo, lahko boleče noge tudi zmasiramo.

 

 

 

Uporabljeno besedilo: občutek težkih nog, otekanje nog