Pisarniški stoli

posted in: Uncategorized | 0

Za tiste, ki se zanimate za nakup pisarniških stolov, bodisi za opremljanje svojih poslovnih prostorov, bodisi prostorov doma, ki jih želite preurediti za pisarno, so spodaj predstavljeni pisarniški stoli po sklopih, za katere se zanima največ kupcev in notranjih opremljevalcev.

Stoli za pisarne se v osnovi delijo na:

Konferenčni stoli

Konferenčni stoli so v pisarnah najbolj uporabljani stoli zaradi svoje enostavnosti, ugodne cene in pa predvsem dejstva, da so praktični za rabo, tako zaposlenih v pisarnah, kot tudi za primere, ko v svoje poslovne prostore dobimo poslovne goste.

Hkrati se konferenčni stoli odlično uporabljajo tudi v primerih, ko je treba na hitro sklicat poslovni sestanek ali konferenco, saj so prenosljivi, obenem pa tudi večina izmed njih omogoča obremenitev tja do 100 kg.

Za konferenčne stole je značilno, da so dobavljivi v najrazličnejših barvah; rdeča, zelena, bež, modra,…

Pisarniški stoli s tkaninami

Pisarniški stoli s tkaninami so največkrat v trgovinah s stoli za pisarne, ponujano v bež barvah in v kombinaciji z rjavo barvo. Razlog za pogosto rabo teh dveh barv (zraven črne) je preprosto v tem, da je tako barvite pisarniške stole s tkaninami, mogoče pohištveno umestiti dobesedno v vsako pisarno. Je pa največja prednost stolov s tkaninami v njihovi oblazinjenosti, sicer pa boste med različnimi modeli našli takšne, ki so oblazinjeni z navadno tkanino (nižja cena) kot tudi takšne, ki vsebujejo umetno ali naravno usnje. Pisarniško stol v barvitih odtenkih, lahko postavimo tudi v otroško sobo.

Office pisarniški stoli za direktorje

Office pisarniški stoli so t.i. namenski stoli za delo tajnic in ostalih pisarniških delavcev, značilnosti teh stolov pa se od ostalih razlikujejo po specifikah, zaradi katerih so najbolj primerni ravno za osnovna pisarniška opravila. Sem spadajo njihova premičnost, stoli na koleščkih, gumirana kolesa, različne linije dizajna stola, naslon za roke, nastavljiva višina stola ter možnost nastavljanja trdote ledvenega dela stola.

Direktorski stoli

Pri direktorskih stolih že ime samo pove, da tovrstne stole kupujejo predsvem direktorji in notranji opremljevalci, ki dobijo zadolžitev opremiti managerske prostore ter prostore upravnih odborov.

Direktorske stole odlikujejo bogatejši materiali, naravno usnje ter cel kup funkcionalnosti, ki jih ponavadi na običajnih pisarniških stolih, ne najdemo, je pa seveda cena direktorskih stolov ponavadi bistveno višja od klasičnih stolov.

Večina direktorskih stolov močno pozornost posveča tudi ortopediji in medicinskim zahtevam kakovostnega sedenja.

Klečalniki

Klečalniki so v zadnjem času prišli v veljavo kot dodatek v direktorskih pisarnah, so pa zelo praktični tudi v vseh poslovnih prostorih, ki nimajo urejeno talnega gretja, saj omogočajo, da noge, ob delu za pisalno mizo, preprosto dvignemo na klečalnik.

Nekateri klečalniki so izdelani kot gugalniki z lesenim podnožjem, medtem, ko jih ima večina naslonski del prevlečen v blago ali v umetno usnje.

Klečalniki za pisarne in cene predstavljenih pisarniških stolov, so prikazane na povezavi.

Barski stoli za poslovne prostore

Barske stole sicer po osnovni funkciji ne uvrščamo med pisarniško pohištvo, a, ker imajo vse večje in sodobnejše pisarne svoje sprejemnice, recepcije in tudi ostale prostore za pogostitev svojih gostov ter tudi prostore za skupno druženje in odmor svojih zaposlenih, se v zadnjem času vedno več stolov pojavlja tudi med ponudbo barskih stolov za pisarne.

Načeloma se barski pisarniški stoli od klasičnih barskih stolov ločijo po tem, da so izdelani bistveno bolj enostavno, nimajo naslonjala za roke, celotna konstrukcija stola pa je največkrat izdelana iz kroma.

Ostale priporočene vsebine