Orehovo olje za zdravje

orehovo olje
OREHOVO OLJE

Orehovo olje pomaga pri hujšanju in odpravi celulita Orehovo olje in počitnice. Orehovo olje in sonce! Orehovo olje in celulit! Vas zanima kako?

Orehovo olje 

Odpravljamo se na dopust, mamice so kupile nove kopalke, a pri divjem tempu življenja so pozabile na pravilno prehrano in telovadbo, zato imajo pred odhodom na morje preveč kilogramov in na daleč viden celulit. 

Nasvetov za odpravo odvečnih kilogramov in celulita je nešteto, zato si poglejte kako vam pri vaših težavah lahko pomaga orehovo olje.

Orehovo olje za odpravo celulita

Celulit je bolezen vezivnega maščobnega tkiva, ki ga je v primerjavi z navadno maščobo težko odpraviti. Celulit je sestavljen iz maščobe, vode in toksinov, ujetih tik po kožo. Ko se začne vse to kopičiti, šele opazimo, da nastaja celulit. Takrat pod prsti začutimo drobne vozličke in sčasoma postaja tekočina vse gostejša, koža vse bolj zgubana in dobi znamenit pomarančast videz, lahko pa nastanejo celo boleče zatrdline.

Za nastanek celulita poznamo več vzrokov, najpogostejši so nepravilna prehrana, dehidracija, hormonske spremembe, preveč sedenja in premalo gibanja, pri ženskah visoke pete, nosečnost in pretesna oblačila. Več nasvetov kako odpraviti celulit in maščobne obloge preberite v članku: Odprava celulita po naravni poti!

Orehovo olje ima v  kozmetični industriji in pri pripravi naravne kozmetike, zelo pomembno mesto. Vsebuje vitamin E, ki ščiti žile pred staranjem. Olje na koži ustvarim zaščitni sloj, ki preprečuje izgubo vode. Ob stiku kože z oljem, nastane hladna reakcija in lužina, ki daje koži vlažnost. Orehovo olje ščiti vrhnjico, usnjico in podkožje, zato je primerno za odpravo celulita in  za nego suhe, poškodovane kože.

Uporaba orehovega olja pri celulitu

Majhno količino orehovega olja nanesite na dlani in z njim nežno masirajte del telesa, kjer imate celulit. Olja ne nanašajte direktno na kožo, pač ga vedno prej vlijte na dlan. To ponavljajte en mesec vsak dan in kmalu bodo vidni ti rezultati:

 • Celulit se bo v stiku z orehovim oljem skrčil in postal alkalen, to pa je tudi pogoj, da se izloči z urinom
 • Koža postane napeta
 • Ko orehovo olje nanesemo na kožo,se sproži reakcija med med oljem in kislinami, ki so prisotne na koži. Nastane hladna reakcija, ki hladi kožo in povzroči nastanek lužine, ki daje koži vlažnost
 • z uporabo orehovega olja kožo očistimo strupov
 • naoljena koža je mehka in vlažna, zato se lažje in hitreje obnavlja

Kaj je debelost?

Debelost ni bolezen, so pa ljudje, ki imajo čezmerno telesno težo v nevarnosti, da zbolijo. Prevelika teža je pogosto krivec za zvišan krvni tlak, krvni sladkor in povišane maščobe v krvi. Pojavi se nevarnost za nastanek ateroskleroze in z njo povezanih bolezni. Več nasvetov kako odpraviti debelost preberite v tem članku!

Ljudje, ki imajo preveliko telesno težo, pogosto zbolevajo za koronarnimi boleznimi, večkrat jih doleti srčni infarkt, možganska kap, zapore arterij na nogah. Debelost je tudi dejavnik nevarnosti za raka na dojki, raka na debelem črevesju in danki, bolezni gibal, dihal, nastanek žolčnih kamnov. Debelost je velikokrat povezana tudi z depresijo.

Kako hujšamo z orehovim oljem?

 • vnos živilske maščobe je možno uravnavati z živili, ki prispevajo k znižanju stopnje inzulina na tešče
 • dnevno uživanje orehovega olja, ki je bogato z omega 3 maščobnimi kislinami,učinkovito pomaga zmanjšati telesno težo. Ob hujšanju z orehovim oljem je priporočljivo izvajati tudi kakšne telesne vadbe
 • daje nam da občutek sitosti še dolgo po zaužitju
 • z uživanjem olja istočasno tudi očistimo kri vseh strupov, ki so se sčasoma nabrali
 • pomaga proti zakisanju črevesja

Orehovo olje kisline najprej nevtralizira, nato se z njimi spoji in izloči se bio razgradljiv lug. Ker blokira kisline, telo vsrka samo uporabna hranila, vitamine, minerale in esencialne aminokilsine, vsi ostali škodljivi odpadki se izločijo z lugom. Orehovo olje se razgradi in telo dobi nove moči za opravljanje vseh funkcij.

Kako uživamo orehovo olje pri hujšanju?

 • trikrat po eno čajno žličko na dan
 • pred obrokom
 • enkrat dnevno po eno minuto v ustih grgramo čajno žličko
https://youtu.be/d45G7Kn-0xM