Futr.si

Odprava celulita po naravni poti

odprava celulita po naravni potiOdprava celulita po naravni poti – Kaj je celulit?

Celulit je bolezen vezivnega maščobnega tkiva, ki ga je v primerjavi z navadno maščobo težko odpraviti. Celulit je sestavljen iz maščobe, vode in toksinov, ujetih tik po kožo.
Za nastanek celulita poznamo več vzrokov:

kako se znebiti celulita na naraven način

  • preveč sedenja in premalo gibanja
  • pri ženskah visoke pete, nosečnost in pretesna oblačila

 

Ko se začne vse to kopičiti, šele opazimo, da nastaja celulit. Takrat pod prsti začutimo drobne vozličke in sčasoma postaja tekočina vse gostejša, koža vse bolj zgubana in dobi znamenit pomarančast videz, lahko pa nastanejo celo boleče zatrdline.

Celulit lahko odpravimo na več načinov, vsekakor pa je najboljša odprava celulita po naravni poti.

Odprava celulita po naravni poti – Bršljanovo olje proti celulitu

 

celulit kako se ga znebiti20 gramov bršljanovih listov osušimo in damo v steklen kozarec, čezenj prelijemo 2 dcl hladno stiskanega olivnega olja in pustimo stati tri tedne.

Nato olje precedimo in dodamo 20 kapljic eteričnega olja rožmarina. S pripravkom masiramo predele kjer imamo celulit, namažemo pa tudi ostalo kožo in rezultat bo kmalu viden, lepa, napeta in sveža koža z lepim tonusom.

Kako pripravimo olje iz bršljanovih listov?

Pest bršljanovih listov namočimo v 150 ml olivnega olja, pustimo stati 10 dni in nato precedimo.

V pripravek, ki ga dobimo dodamo 2 čajni žlički pšeničnih kalčkov ali vitamin E, 10 kapljic eteričnega olja ciprese, 10 kapljic eteričnega olja limone in 6 kapljic eteričnega olja rožmarina.

kako se znebiti celulita na zadnjiciS tako pripravljenim oljem masiramo prizadete dele, vedno v smeri proti srcu, da pospešimo krvni obtok.

Sivkino mazilo za odpravo celulita

 

Na vodni kopeli raztopimo 70 gramov karitejevega masla, 10 gramov olja šipka, 10 gramov olja pšeničnih kalčkov, 10 gramov olja lešnika.

Na koncu dodamo 20 kapljic eteričnega olja sivke in maso pretočimo v lončke. Mazilo vtiramo v predele kjer se nam je pojavil celulit.

kako se znebiti celulita v enem tednuMed nosečnostjo ali med večjo izgubo kilogramov, lahko mazilo uporabljamo preventivno.

Bršljanovo mazilo proti celulitu

 

Vzamemo dva dela bršljanovega macerata in en del čebeljega voska.

Vosek in olje na  vodni kopeli segrevamo in ko se vosek stopi, maslu dodamo še 4 kapljice eteričnega olja rožmarina, 2 kapljici eteričnega olja brina in 4 kapljice eteričnega olja pelargonije. Mazilo premešamo in prelijemo v čiste lončke, z njim masiramo predele, kjer se nam je pojavil celulit. (a)

Kako pripravimo macerat?

kako se najhitreje znebiti celulitaMacerat ali namok dobimo, če zelišče ali kakšno drugo rastlino namakamo v rastlinskem olju, najboljše je hladno stiskano olivno olje ali olje makadamije. Pri tem zdravilne lastnosti zelišča preidejo v olje. Rastlinska olja se pogosto uporabljajo tudi pri izdelavi naravne kozmetike.

 

Kozarec do 3/4 napolnimo z zelišči, prelijemo z oljem in za štiri do šest tednov postavimo na toplo, vendar nikoli direktno na sonce, razen ko pripravljamo macerat iz šentjanževke.

kako izgubiti celulit na nogahIzlužnino ali namok, kakor še drugače imenujemo macerat, lahko pripravimo tudi tako, da da zelišča prelita z oljem vsaj pet ur segrevamo na majhnem ognju. (b)

Več o pripravkih iz zelišč si lahko preberete v tem prispevku.

Pri nas so najbolj poznana olje šentjanževke in ognjiča.