Kako pripravimo domačo masko za obraz z naravnimi sestavinami?

MASKA ZA OBRAZ ZA SUHO KOŽO! POGLEJ POSTOPEK!

Maska za obraz je pri negi obraza izredno pomembna. Kožo neguje in prinaša še mnoge druge koristi, vse pa so odvisne od tipa kože.

Če imamo nečisto kožo, jo bo doma narejena maska  očistila, če pa imamo občutljivo kožo, jo bo maska z medom takoj pomirila.

Prav tako nam pomaga pri razširjenih porah, maska za suho kožo, pa jo umirila in navlažila. Naredimo iz naravnih sestavin, ki jih tudi drugače uporabljamo za izdelavo naravne kozmetike.

Maska za obraz

Preden se odločimo nanesti na obraz masko, moramo vedeti, kakšen tip kože imamo. Izbira primerne maske, je vedno odvisna od tipa kože. Posebej previdni moramo biti pri nanašanju maske pri občutljivi koži.

Katera maska je primerna za določen tip kože?

Za pripravo maske, se vedno držimo načel izdelave naravne kozmetike, kar pomeni, da uporabljamo samo neoporečne in naravne sestavine. Maske za obraz nikoli ne nanašamo na predel okoli oči, ker bi maska tanko kožo v tem predelu izsušila.

Maska za obraz za utrujeno kožo

Maska za utrujeno, suho in pusto kožo, takoj poživijo polt. Takšna maska običajno vsebuje hranljive in izredno učinkovite sestavine, kot so  arganovo olje,  karitejevo maslo, kakavovo maslo in eterična olja smilja, vrtnice in šipkovega olja.

Maska za utrujeno kožo, pogosto vsebuje tudi nežne gline. Najbolj primerna sta maroška glina in kaolin, za večji učinek dodamo tudi gel aloe vere in hidrolat.

Maska za obraz za suho kožo

Vse maske za suho kožo, predvsem navlažijo in pomirijo suho ali zrelo kožo. Pogosto vsebujejo bogata masla, kot je karitejevo maslo, ter hranljiva olja.

Obvezno moramo dodati eterična olja, najboljše je eterično olje sivke ali eterično olje kamilice. Dodamo lahko tudi med, jogurt, kislo smetano, nežne gline in ovseno moko.

Maska za obraz za mastno kožo

Maske za mastno in aknasto kožo, so izdelane iz sestavin, ki kožo globinsko očistijo. Uporabimo lahko suknarsko glino, bentonin, aktivno oglje, nimove liste v prahu, tinkturo iz timijana, ekstrakt virginijskega nepozebnika in eterična olja  čajevca in poprove mete.

Kako pravilno nanašamo masko za obraz?

Masko  pravilno nanesemo tako, da obraz vedno obilno in enakomerno  namažemo. Lase ovijemo v brisačo ali spnemo v čop, da nam ne uhajajo na obraz. Ves čas pazimo, da maska ne zaide v oči, nos ali usta.

Kratek postopek nanašanja maske za obraz:

  • Najprej kožo dobro očistimo in rahlo popivnamo.
  • Na obraz in vrat nanesemo debelo plast maske in se izognemo občutljivemu predelu okoli oči.
  • Maska naj učinkuje od deset minut do ene ure.
  • Masko nato speremo s toplo vodo in obraz nato nežno popivnamo z brisačo.

Ostale priporočene vsebine