Kako hitro shujšati na varen način?

posted in: Hujšanje | 0
kako hitro shujšati
NASVETI ZA VARNO HUJŠANJE! KLIKNI TU!

Kako hitro shujšati brez nevarnosti za zdravje? Največje zdravstvene težave današnjega časa so prav gotovo povezane z debelostjo. Vsak drugi med nami je predebel, vsakega petega pa zaradi debelosti težijo zdravstvene težave.

Vse več ljudi umre zaradi bolezni srca in ožilja, pa vendarle se zavestno ne izognejo nevarnosti, ki jih prinaša debelost. Kako hitro shujšati? Prav tu se skriva največja nevarnost, saj hitro hujšanje ne pomeni vedno tudi zdravega hujšanja.

Kako hitro shujšati brez nevarnosti za zdravje?

Kadar želite hitro izgubiti odvečne kilograme, se verjetno najprej pozanimate, kako se tega podviga sploh lotiti. Informacij je dovolj, nasvete kako hitro hujšati najdete na spletu, v reklamah, vabijo vas na vadbe in treninge, ponujajo vam čudežne tabletke.

Včasih kdo vse skupaj malo zmiksa, rezultat je slabo počutje in dehidracija. Ko se boste resno odločili, da boste tokrat res shujšali, si vzemite čas in se res dobro pozanimajte, kako hitro shujšati, ne da bi pri tem ogrožali svojega zdravja.

Če imate kakšne zdravstvene težave, mogoče z srcem in ožiljem, ste v stresu ali celo v depresiji, imate kakšne alergije ali trpite za pomanjkanjem vitaminov, v tem primeru se pred hujšanjem posvetujte s svojim zdravnikom in prav gotovo vam bo svetoval varno in učinkovito pot.

Kako spremeniti prehrano pri hujšanju?

Nič ne bo škodovalo, če začnete počasi v svoje življenje uvajati spremembe. Odvečne kilograme ste zbirali leta in leta, prav gotovo ne bodo izginili čez noč. Pa saj to veste, a vseeno vas zanima, kako hitro shujšati? Zelo hitro verjetno ne bo šlo, a če se boste držali nekaj osnovnih pravil, vam bo z vztrajnostjo in disciplino prav gotovo uspelo. Z kakšno hitro dieto boste verjetno izgubili nekaj kilogramov, a to bo samo izguba vode, z njo pa boste iz telesa odplaknili tudi elektrolite, vitamine in minerale.

Ker jih boste morali nadomestiti, bodo kilogrami spet nazaj. Začaran krog! Zato preprečite dehidracijo in v svojo prehrano vnesite več surove zelenjave in sadja, skuhajte si zeliščne čaje, iztisnite sveže sokove ali pa si skuhajte okusne enolončnice in zelenjavne jedi na žlico.  Počutili se boste bolje, napihnjenost bo minila, če pa boste še vedno lačni, si skuhajte juho, ki bo potešila najhujšo lakoto. Za urejeno prebavo med hujšanjem, priporočamo tudi uživanje indijskega trpotca!

Najboljša vadba za hujšanje

Ko boste spremenili prehrano, začnite počasi s kakšno vadbo. Nikar se ne lotite preveč zahtevnih vadb, saj boste kmalu obupali. Vsakodnevni sprehod, ki ga sčasoma podaljšate v lahkoten tek, delo na vrtu, udeležite se kakšne skupinske vadbe, ali pa se z otroci odpravite na kakšno otroško vodeno vadbo, saj so tudi otroci vse bolj žrtve previsoke telesne teže.  Zelo učinkovite so vaje za trebuh in hrbtenico!

Ponudbe je ogromno, vsak se mora sam odločiti, kakšno vrsto rekreacije si bo izbral. Nasvetov kako hitro shujšati  se raje izogibajte in raje prisluhnite svojemu telesu, saj vam bo sproti sporočalo, če ste na pravi poti. (1)

Nasveti za zdravo hujšanje: