Kako shujšati v trebuh?

kako shujšati v trebuh
SUPER PAKET ZA HUJŠANJE! PREVERI CENO!

Kako shujšati v trebuh? Tisti pridni celo zimo hodijo na telovadbo, smučat ali v fitnes. Tisti bolj zaspani pa začnejo na pomlad. Najbolj motijo obročki okoli pasu, ki se jih je tudi najtežje znebiti. Seveda ste prebrali že veliko nasvetov, pripravili ste si vse za čudežne diete, lotili se boste vaj za trebušne mišice, mogoče boste šli ven v naravo in tekli.   Čez nekaj časa boste ugotovili, da kljub temu, da ste shujšali, maščoba okoli pasu ni izginila. Zakaj? Poglejte v naslednjem prispevku!

Kako shujšati v trebuh 

Maščoba na trebuhu je posledica stresa, neravnovesje črevesnih bakterij. Če dolgo časa izvajate aerobne vadbe, vas lahko doleti kronično vnetje mišic in povišano vrednost kortizola v krvi. Kronična vnetja so slaba za telo, saj lahko povzročijo staranje tkiva, srčna obolenja in raka. Zato previdno pri intenzivni vadbi, saj okrepi proizvodnjo hormona kortizola, ki reagira z inzulinom in tvori maščobe.

Vaje za hujšanje v trebuh

Najprej preprečite stres in depresijo! Seveda to ni tako enostavno, ampak umaknite iz svojega življenja vsaj glavne Zamenjajte vadbo, če z dosedanjo ne dosegate uspehov. Dobro vam bo naredil intervalni trening, to je kombinacija visoko intenzivnih in manj intenzivnih vaj, tako boste porabili več maščob.

Zelo je pomembna visoka intenzivnost treninga, pri teku lahko delate naslednjo vajo: 2 minuti hitrega teka, 2 minuti počasnega, pa spet 2 minuti hitrega. Dobre rezultate boste dosegli tudi z kolesarjenjem, ali pa pojdite na jogo in se naučite pomiriti z pravilnim dihanjem in meditacijo.

PREOBLIKOVANJE TELESA
SHUJŠAJTE V TREBUH S POMOČJO TNZ PREOBLIKOVANJA TELESA! POGLEJ KAKO DO ČVRSTEGA TREBUŠČKA!

Kaj povzroča napihnjenost trebuha?

kako najhitreje shujšati v trebuh
IMUNOBIOTIKI – 100% ČISTE ŽIVE BAKTERIJE ZA ZDRAVO ČREVESNO FLORO! 3+1 GRATIS!

Ali imate maščobne obloge ali ste samo napihnjeni? Kadar napihnjenost traja dlje časa in vam povzroča velike težave, lahko gre za kakšno resno bolezen. Kadar pa so težave manjše, jih lahko omilite z izogibanjem hrane, ki zadržuje vodo, predvsem sol, ogljikovi hidrati, mlečni izdelki. Zmanjšajte tudi vnos belega kruha, sladkarij, kave in alkoholnih pijač. Napihnjenost lahko povzroča tudi žvečenje žvečilnega in kajenje. 

Raje posezite po ribah, zeleni zelenjavi in sadju, vsej hrani, ki ima veliko vlaknin, dobre so tudi olive, olivno olje in rdeča pesa.

Predvsem pazite, da jeste uravnoteženo hrano in uživate dovolj vitaminov in mineralov. Za preprečevanje napihnjenosti, moramo vsekakor urediti prebavo. Pomagamo si lahko z imunbiotiki, ki vsebujejo 100% čiste žive bakterije, ki ugodno vplivajo na črevesno floro in prebavo.

Kako odpravimo napihnjenost?

Napihnjeni smo lahko zaradi mnogih vzrokov, najpogosteje nas napihuje zaradi slabe prebave, ki tudi povzroča vetrove. Vendar moramo biti previdni, saj nas lahko napihuje tudi zaradi drugih vzrokov. Poglejmo najpogostejše:

  • Zelo pogosto je vzrok za napihovanje in vetrove, zastajanje tekočine v telesu. Ta težava je običajno povezana s hrano. Kadar je na naših krožnikih preveč slana hrana, ter preveč predelanih mesnin in konzerv, se lahko zgodi, da nam bo začela zastajati voda. To težavo rešimo tako, da za nekaj časa izločimo iz prehrane zelo slane obroke in prigrizke. Več o tem preberite v članku: Kako odpraviti napihnjenost?

 

  • Najpogosteje nas napihuje zaradi prebavnih težav. Če nas muči slaba prebava, potem nas napenja, imamo vetrove, smo zaprti ali imamo drisko. Te težave se pogosto pojavijo v času praznikov, okoli božiča, pusta ali velike noči, ko pojemo več hrane, ki je običajno ne uživamo!
  • Pomaga sprememba prehrane! Kakšen dan uživamo samo čiste juhe ali  pretlačena jabolka, ter potem počasi spet uvajajmo ostalo hrano. Ko se bo naše črevesje prečistilo, nas bo tudi manj napihovalo.
  • Napihnjeni smo lahko tudi zaradi neravnovesja v črevesni flori. V tem primeru moramo uživati hrano, ki vsebuje Lactobacillus acidophilus. Ta koristna bakterija se nahaja v jogurtu ali v domačem kefirju. Priporočamo tudi imunobiotike – 100% čiste žive bakterije!

 

 

Oglejte si še filmček: kako shujšati v trebuh:

 

 

 

Uporabljeno besedilo: kako shujšati v trebuh, kako odpravimo napihnjenost, napihnjenost