Kaj je IPTV box?

posted in: Uncategorized | 0

IPTV box je naprava (škatlaste oblike), ki omogoča dostavo vsebin na televizor preko protokola IPTV.

IPTV box v bistvu omogoča dostavo medijskih vsebin, videov ali televizije v živo prek omrežja IP. Lahko uporablja javni internet ali zasebno lokalno omrežje (LA) ali široko omrežje (WAN). Storitev IPTV je mogoče dostaviti na televizor, mobilni telefon, tablični računalnik, prenosni računalnik ali računalnik, ki ima omogočen IP, in ga je mogoče enostavno vključiti v rešitev za video na zahtevo.

IPTV box se pogosto uporablja v podjetjih in organizacijah za dostavo televizijskih sprejemnikov v čakalnicah, sprejemih in skupnih prostorih (pogosto integriranih z zmogljivostmi digitalnega označevanja). IPTV box je tudi priljubljena rešitev za zagotavljanje televizijskih storitev v hotelih, bolnišnicah ali stanovanjskih objektih.

Kaj je IPTV box

IPTV Box in nekaj drugih koristnih opisov;

Televizija za internetni protokol (IPTV) je sistem, prek katerega se televizijske storitve izvajajo prek paketa internetnega protokola prek omrežja s paketnim komutiranjem, kot je LAN ali internet, namesto da bi bile dostavljene prek tradicionalnih prizemnih, satelitskih in kabelskih televizijskih formatov.

Sistemi IPTV se lahko razvrstijo v tri glavne skupine:

Televizija v živo z interaktivnostjo ali brez nje, povezano s trenutno televizijsko oddajo;
Televizija s časovnim prestavljanjem: televizor, ki nadaljuje s televizijo (predvaja TV-oddaje, ki so jih predvajali pred več urami), začetno televizijo (ponovno oddaja trenutno televizijsko oddajo);
Video na zahtevo (VOD): brskanje po katalogu videoposnetkov, ki niso povezani s televizijskimi programi.
Vir: Wikipedija

IPTV box je opredeljen kot varna in zanesljiva dostava naročnikom zabavnega videa in sorodnih storitev. Te storitve lahko vključujejo na primer TV v živo, video na zahtevo (VOD) in interaktivno televizijo. Te storitve se izvajajo prek omrežja, ki je povezano z dostopom, paketno komutirano omrežje, ki uporablja protokol IP za prenos avdio, video in kontrolnih signalov. V nasprotju z videoposnetki prek javnega interneta, z uvajanjem IPTV, je varnost omrežja in uspešnost dobro upravljana, da se zagotovi vrhunska zabavna doživetja, zaradi česar je privlačno poslovno okolje za ponudnike vsebin, oglaševalce in stranke. “ .

Zakaj IPTV namesto klasične televizije?

IPTV box kot glavna postaja in platforma za upravljanje in vodenje IPTV je varna rešitev za zagotavljanje visoke kakovosti v živo in posnetih video kanalov prek omrežja IP znotraj vsakega podjetja, organizacije ali kraja. Rešitev je prilagodljiva, kar omogoča večpredstavno dostavo vsebine na deset tisoč končnih točk z zelo minimalnim vplivom na omrežje.