Kako shujšati v noge?

posted in: Aktualni zapisi, Hujšanje | 0
kako shujšati v noge
ZDRAVO HUJŠANJE! POGLEJ VEČ!

Kako shujšati v noge? Vsako telo je lepo! Vsak človek je lep! Takšne nas je naredila narava, mi sami telo podvržemo škodljivim vplivom z nezdravim načinom življenja. Nepravilna prehrana, premalo gibanja, kajenje, alkohol, stres in še in še.

Z takšnim načinom življenja se naše telo začne spreminjati, ponavadi se začnejo nabirati odvečni kilogrami. V tem članku bomo govorili o tem, kako shujšati v noge!

Kako shujšati v noge?

Okrog trebuha se začne nabirati maščoba, zredimo se v noge, roke, v obraz postanemo kot polna luna, žalostno se ogledujemo v ogledalu, z mislijo na čas, ko je naše telo bilo čvrsto in predvsem zdravo.

Ja, zdravo! Debelost je uvrščena v kategorijo bolezen, vsak posameznik, ki ima prekomerno telesno težo, se lahko obravnava kot bolnik. Kaj vas najbolj moti na vašem telesu? Ženske ponavadi trebuh, boki in noge. V poletnem času  so noge bolj izpostavljene, zato mogoče razmišljate, kako shujšati v noge?

Seveda ne bo šlo hujšati samo v en del telesa, zato se boste verjetno lotili kakšne diete ali vadbe. Vendar pozor!

Preden se lotite kakšne drastične diete ali telovadbe, se dobro informirajte, sploh če nameravate hujšati v noge. Noge so naš zelo pomemben in občutljiv organ, zato le previdno z njimi.

Nasveti za zdravo hujšanje

Kako shujšati v noge je vsekakor pogosto vprašanje žensk! Dobro vprašanje! Sicer se sliši kot vprašanje za nežnejši spol, a seveda so pri hujšanju v noge dobrodošli tudi moški, seveda ne v mini krilu! Kako shujšati v noge, kakšno pot izbrati, da bo zdrava in varna?

Najprej topel nasvet: Čimprej spremenite način življenja!

  • Odrecite se maščobam, predelanim sladkorjem, beli moki in čimbolj omejite uporabo soli. Žal za vaše vprašanje, kako shujšati v noge, ni čudežne diete, treba bo delati!
  • V noge se žal brez telovadbe pač ne da shujšati. Ko boste v svojo prehrano uvedli več zelenjave in sadja, posegli po čudežnem jagodičevju takrat bo vaše telo pripravljeno, da začne z vadbo.
  • Poleg sadja in zelenjave, so za hujšanje primerne tudi zelenjavne juhe in enolončnice, ki imajo malo kalorij in hkrati nežno razstrupljajo organizem. Sestavimo jedilnik za hujšanje, na njem naj bo zdrava hrana, poskusimo lahko tudi alkalni režim prehranjevanja.

Kakšna vadba je primerna za uspešno hujšanje v noge?

Izbiro imate resnično ogromno!

  • Preden se zaženete v kakšen strašen program, kjer vam bodo obljubljali vitke noge v desetih dneh, se malo zazrite vase in trezno razmislite, kakšen šport vam je pri srcu, kaj bi resnično radi počeli? Če vam hujšanje s športom ne bo všeč, ste že na začetku obsojeni na neuspeh.
  • Plavanje je za hujšanje dobra izbira, saj pri plavanje dela celo telo in če mogoče zaradi kakšne poškodbe ne morete teči ali kolesariti, plavate skoraj gotovo lahko. Pri plavanje boste učinkovito shujšali v stegna, spremenila – seveda na bolje – se bo vaša celotna podoba. Tek je prav gotovo pravilna izbira! Kako shujšati v noge? Pri teku so noge najbolj pomembne, po določenem času postanejo močne in mišičaste, najboljši za izgubo maščobe na stegnih so dolgi, vztrajnostni teki.
  • Hoja naj bo rezervna izbira, če ne morete teči. Z vztrajnostjo in hitrim tempom, boste tudi z hojo kmalu imeli vitka in lepa stegna. Ples je super! Plešite! Plešite z partnerjem, z otroci, ob svoji najljubši melodiji se zavrtite sami! Pri plesu lahko prav tako shujšate v noge, pa še zabavno je!

Športov za pomoč pri hujšanju je veliko, sami se morate odločiti kaj boste izbrali zase. Važno za vas je samo to, da vstanete s kavča, zavržete prigrizke ob televizorju, nehajte posedati in začnete migati! Ni toliko pomembno kako, važen je premik! Pogumno, poleti pa le smuknite v tisto sexi minico! Ženske, seveda!

Zakisanost telesa preprečuje uspešno hujšanje

Če želimo resnično shujšati in doseženo težo tudi obdržati, potem moramo poskrbeti tudi za razstrupljanje telesa. Naše prehranjevanje mora temeljiti na režimu ki upošteva razmerja med kislinami in bazami. Pred vsakim hujšanjem moramo tudi blago razstrupiti jetra, med samimi hujšanjem pa naj naš jedilnik za hujšanje temelji na na živilih ki bodo telo še dodatno razkisale. Hrana, ki telo razkisa, vpliva na izgubo maščobnih oblog, hkrati pa zmanjšuje občutek lakote.

Tudi pri shujševalni dieti kjer želimo shujšati predvsem v noge, nam bo alkalni prehranjevalni režim izredno pomagal. Čeprav alkalni režim prehranjevanja ni shujševalna dieta, nam bo vseeno močno pomagal pri hujšanju. Pri tem prehranjevanju bo naša presnova dejavnejša. Tkiva brez kislih odpadkov in zdrava medceličnina izboljšujejo sposobnost celic za proizvodnjo energije.

Vsekakor je presnova, ki ni obremenjena s kislimi odpadki, dejavnejša in poteka brez težav. Zmanjša se tudi občutek lakote, kalorična uravnoteženost pa je boljša, saj so vrednosti nižje. Pogosto je lakota samo posledica potrebe organizma po hranilih, kot so mineralne soli, ki alkalizirajo prekisla tkiva. (Vir: Dr. Andree Savinija)

Zelišča za vzpostavljanje idealne vrednosti Ph

Zdravilna zelišča so vse pogosteje prisotna tudi pri shujševalnih dietah, uporabimo jih lahko tudi za vzpostavljanje idealne vrednosti Ph. Poznamo mnoga zelišča, začimbe in druge rastline, ki pospešijo alkaliziranje organizma. Kadar želimo pred hujšanjem očistiti telo strupov in nežno razstrupiti jetra, potem so nam fitoterapevtski izvlečki lahko v veliko podporo.

Za doseganje hitrega alkalnega učinka se lahko zatečemo po naravno pomoč, ki nam omogoča hitrejše doseganje ravnovesja. Najbolje alkalizirajo tiste rastline, ki spodbujajo delovanje organov izločanja. To so seveda jetra in ledvica. Ta dva organa sta pri razgradnji kislih odpadkov najbolj obremenjena.

  • Regrat je okusna zelenjava in izredno cenjeno zelišče. Najpogosteje ga uživamo v solati, v zeliščarskih pripravkih pa lahko uporabimo tudi regratove cvetove in korenine. Regrat, Taraxacum officinale, spada v družino nebinovk in je divje rastoča zelnata trajnica. Regrat čisti prebavila, pomaga pri leni prebavi in razstruplja jetra.  Za nežno razstrupljanje jeter si pripravimo prevretek iz korenin. V pol litra hladne vode damo dve žlici narezanih suhih regratovih korenin. zavremo in pustimo da počasi vre 10 minut. Prevretek nato precedimo in pijemo dve skodelici čaja na dan. Razstrupljanje s čajem iz regratovih korenin lahko izvajamo dva meseca, nato jo za nekaj časa prekinemo. Rezultat bo boljše počutje in sijoča koža.
  • Artičoka: Artičoka spodbuja mikrocirkulacijo. Periferna oksigenacija je velika skrivnost alkaliziranja organizma in pri tem postopku nam lahko pomaga tudi artičoka, ki spodbuja delovanje jeter. Za podporo jeter in ledvic si pripravimo čaj. Žlico suhih zdrobljenih listov artičoke stresemo v skodelico vrele vode, pokrijemo, pustimo stati 10 minut in nato precedimo. Artičokin čaj pijemo med obroki in kmalu bomo pri hujšanju, posebej pri hujšanju v noge, opazili velik napredek.

Poglej super nasvete za hujšanje v noge: