Kako se uspešno razstrupimo na naraven način?

naravno čiščenje jeter

Pomen razstrupljanja organizma in še posebej razstrupljanja jeter, je vse bolj pomemben! Kadar je naše telo zastrupljeno z raznimi strupi, ki pridejo v naše telo s hrano, pijačo in iz okolja, se bo kmalu silovito oglasilo. Počutili se bomo slabo, saj bo poleg zamaščenih jeter, zastrupljeno tudi naše črevesje in celoten organizem. Kako se bomo lotili razstrupljanja je odvisno od tega, kako zelo so naši organi obremenjeni in tudi od tega, v kakšnem zdravstvenem stanju smo. Posebej se moramo tudi poučiti, kako poteka naravno čiščenje jeter, saj ima ta organ izjemno vlogo pri čiščenju telesa. Če bolehamo za kakšno kronično boleznijo ali okrevamo po hudi bolezni, potem se moramo pred razstrupljanjem vedno posvetovati z zdravnikom.

                                                                           

 

razstrupljanje jeter
RAZSTRUPITE JETRA S SEMENI PEGASTEGA BADLJA! PREVERI UGODNE CENE! KLIKNI SLIKCO!

Naravno čiščenje jeter

Čiščenje jeter ali razstrupljanje jeter, kakor tudi pogosto imenujemo proces ko rešujemo zamaščena jetra, nam bo takoj prinesel boljše počutje. Z razstrupljanjem izgubljamo odvečno tkivno tekočino in skoraj vidno  občutimo, kako smo razbremenili jetra. Običajno poleg čiščenja jeter, razstrupljajmo tudi celo telo, to pa pomeni, da bomo tudi temeljito očistili tudi črevesje. Ker bomo očistili črevesje, se bo posledično obnovila naša črevesna flora, posledica tega pa bo manjša napihnjenost. Za zdravo črevesno floro lahko posežemo tudi po naravnih munobiotikih, ki vsebujejo 100% čiste žive bakterije, ki ugodno vplivajo na našo prebavo in črevesno mikrofloro, ki je odgovorna za večino našega imunskega sistema.

Ko bomo uspešno očistili orgasnizem, se bodo izboljšale tudi vrednosti krvnega sladkorja in krvnih maščob. Z rednim razstrupljanjem pa tudi zmanjšamo tveganje za nastanek sladkorne bolezni in srčnega infarkta. Sčasoma se bodo umirile tudi razne vnetne reakcije v telesu, umirile se bodo bolečine zaradi artroze, mogoče bomo celo ugnali migreno. Z učinkovitim razstrupljanjem očistimo tudi glavo in možgani se prebudijo in povečala se bo naša učinkovitost in storilnost. Vsekakor bomo okrepili imunski sistem, manj bomo lačni in bomo zaradi tega tudi lažje shujšali. Razstrupljanje se bo poznalo tudi na naši koži, ki bo zasijala in videti bomo precej mlajši.

 

razstrupljanje črevesja
POSKRBITE ZA ZDRAVO ČREVESNO FLORO! AKCIJA IMUNOBIOTIKI! 3+1 GRATIS! KLIKNI SLIKCO!

Katere kure za čiščenje zamaščenih jeter so najbolj učinkovite?

Hipokrat je izrekel znameniti stavek: “Kdor želi ostati močan, zdrav in mlad, naj uri telo, diha čist zrak in zdravi svoje tegobe s postom, ne pa z zdravili” Če bi se držali tega nasveta, nam bi bila jetra izredno hvaležna. Naša presnova je programirana tako, da brez večje nevarnosti premostimo obdobje pomanjkanja ali celo lakote. Vsekakor naše telo ni narejeno tako, da bi lahko brez posledic vanj trpali takšne količine maščob in sladkorjev, kar pogosto počnemo.

Organizem preprosto ne zmore skladiščiti takšnih količin in jetra posledično ne sledijo z razgradnjo maščob in jim moramo občasno pomagati. Kadar naša jetra potrebujejo podporo, to takoj opazimo, saj postanemo zelo utrujeni! Vendar so jetra izredno hvaležna in se na pomoč takoj odzovejo! V trenutku ko jim ponudimo pomoč, pričnejo delati s polno paro in prebudijo naše telo!

Pegasti badelj za jetra

Zamaščenih jeter se lahko lotimo na različne načine, v zadnjem času je najbolj priljubljen in tudi najbolj učinkovit pegasti badelj. Ta izredno zdravilna rastlina je že dolgo znana za zaščito jeter. Učinkovine v semenih pegastega badlja preprečujejo vdor za jetra strupenih snovi v jetrne celice in hkrati spodbujajo regeneracijo jeter in tvorbo novih jetrnih celic.

Pegasti badelj je tako učinkovit, da ga vse bolj uporabljajo pri jetrnih okvarah, ki nastanejo zaradi zlorabe alkohola, zdravil ali okoljskih strupov. Izvlečke pegastega badlja dobimo v obliki izvlečka, v kapljicah, semenih in celo kot aromatično olje, ki ga uporabljamo za solate.

pegasti badelj za razstrupljanje jeter
EKSTRAKT PEGASTEGA BADLJA ZA UČINKOVITO RAZSTRUPLJANJE JETER! KLIKNI SLIKCO!

Rožmarin, žajbelj in regrat za zdrava jetra!

Rožmarin in žajbelj sta nepogrešljiva za zdrava jetra! Rožmarin je sredozemska začimba, ki so jo za zdravo prebavo in pri težavah z jetri, uporabljali že stari Grki. Rožmarin vsebuje eterična olja, polifenole in različne minerale. Uživanje rožmarina pospešuje pretok žolča, spodbuja prekrvavitev in deluje antibakterijsko. Najbolj pomemben pa je vpliv rožmarina na jetra, saj spodbuja njihovo razstrupljanje.

Poleg rožmarina je izredno pomemben tudi žajbelj, saj zavira vnetja, pomirja krče in spodbuja regeneracijo jeter. Za zaščito jeter si pripravimo žajbljev čaj: Dve čajni žlički suhih ali svežih žajbljevih listov prelijemo s skodelico vrele vode, pokrijemo in pustimo stati pet minut. Nato čaj precedimo in popijemo skodelico po težkem obroku. Žajbljev čaj je tudi nepogrešljiv potem, ko zaključimo razstrupljanje!

Poleg zdravilnih zelišč, pa seveda ne smemo pozabiti na zelenjavo. Pri razstrupljanju telesa so izredno pomembne grenčine, ki se nahajajo v motovilcu, regratu, radiču, artičokah, endiviji ali brstičnem ohrovtu. Grenčine v tej zelenjavi zavirajo apetit, urejajo razmerje med kislim in bazičnim, spodbujajo prebavo in presnovo, ter učinkovito varujejo jetra. Prav tako grenčine nežno spodbujajo izločanje strupenih snovi in nakopičene vode iz telesa.

Pripravimo si tritedensko kuro, v kateri uporabimo zelišča in zelenjavo, ki vsebujejo grenčine in obnovili bomo vse organe. Uporabimo lahko tudi divje rastline ali plevel, kot so čemaž, kopriva, rukola, kislica ali vodna kreša. Za pomladno razstrupljanje je najbolj primeren okusen regrat!

čaj za razstrupljanje
ZELIŠČNI ČAJ Z ROŽMARINOM! KLIKNI SLIKCO!

Joga za razstrupljanje telesa

V veliko pomoč pri razstrupljanju telesa so nam lahko tudi različne vaje, s katerimi spodbudimo energijo in limfi omogočimo prost pretok. Pri razstrupljanju ni pomembna samo hrana in pijača, pač pa se moramo posvetiti celemu telesu. Poznamo tudi dihalne vaje za razstrupljanje, pripravimo pa si lahko tudi kopel za razstrupljanje. (1)

Vaja za spodbujanje limfe in sproščanje mišic

Preden pričnemo resno raztezati telo, pričnemo z vajo, ki bo spodbudila limfni sistem, sprostila mišice in nam dala energijo. Postavimo se za stol in se primemo za naslonjalo. Za pet sekund stopimo na prste in se nato za pet sekund zazibamo na pete. Nato se zopet postavimo na prste in spet za pet sekund na pete. Vajo ponovimo tridesetkrat.

Zraven te vaje spada tudi masiranje uhljev. Trideset sekund si uhlja rahlo povlecimo od znotraj navzven, kot da bi jih želeli razpreti.

Vaja za ravnotežje

Vaja za ravnotežje je vaja iz joge in jo imenujemo položaj drevesa. To vajo lahko izvajamo kadar koli, saj nam bo pomagala, da se umirimo. Zravnano stojimo in iz stoječega položaja prenesemo težo na levo nogo. Najprej položimo desno podplat na levi gleženj. Če nam to uspe, položimo podplat ob golenico ali notranjo stran stegna. Pri tem potegnemo desno koleno rahlo nazaj.

Dlani položimo eno ob drugo pred prsnim košem. Če lahko obdržimo ravnotežje, sklenemo dlani še nad glavo. Globoko vdihnemo in izdihnemo, ter v tem položaju vztrajamo do 30 sekund. Nato zamenjamo nogo in vajo še enkrat ponovimo.

Pozdrav soncu

To je najbolj primerna in vesela vaja, ki jo izvajamo za pomoč pri razstrupljanju. Pozdrav soncu pomaga razkisati telo, pomaga učinkoviteje izdihati porabljeni ogljikov dioksid in s tem hkrati vdihamo več kisika. Postavimo se v pokončen položaj, stopali postavimo vzporedno in na širini bokov. Roke sklenemo pred prsnim košem. Globoko vdihnemo, roki sledita vzdihu gor in nazaj, prsni koš se pri tem širi. Boke potisnemo rahlo naprej in pogledamo roke.

Nato izdihnemo se z zgornjim delom trupa in z rokami, spustimo na višino bokov. Roke pustimo ob telesu. Naredimo globok vdih, podaljšamo zgornji del trupa, dvignemo ramena in nato še rahlo glavo. Naredimo izdih, spustimo roke ob telo in se zravnamo. Vajo ponovimo najmanj petkrat.

 

Naravno čiščenje jeter; pomaga tudi joga za razstrupljanje:

Uporabljeno besedilo: naravno čiščenje jeter; povzeto po članku Marion Grillparzer, preprosto razstrupljanje