Kakšen jedilni servis je primeren za naše gospodinjstvo?

posted in: Aktualni zapisi, Kuharski recepti | 0

Jedilni servis iz porcelana! Vsako gospodinjstvo ima v svojem domu vsaj en komplet jedilnega servisa. Jedilni servisi imajo dolgo in bogato zgodovino. V starih časih, je bila posoda iz  porcelana znak bogastva in prestiža.

Vsaka gospodinja, ki je dala kaj nase, je morala imeti jedilni servis iz porcelana. V prejšnjem stoletju, je bil med najbolj prodajanimi značilni čebulni vzorec, ki ga še vedno najdemo po omarah naših babic.

jedilni servis iz porcelana

Jedilni servis iz porcelana

Izredno cenjen je bil tudi jedilni  servis Weimar Marie, ki je dobil ime po Katharini Veliki. Oblikovali so ga posebej za njo in po njenih željah. Servis krasijo drobne travniške rožice in tudi ti servisi se še pogosto najdejo med družinsko dediščino. Zgodovinski motivi so še vedno priljubljeni, čeprav imamo v sedanjem času na voljo skoraj neomejeno izbiro modernih jedilnih servisov, zato se včasih znajdemo v dvomih, katerega izbrati.

Kako izberemo jedilni servis iz porcelana?

Ko kupujemo jedilni servis iz porcelana, se raje odločimo za servis priznanih blagovnih znamk, ki nam zagotavlja kvaliteto in nam bo služil dolga leta. Vrhunski jedilni servis je lahko tudi dobra naložba, ki prehaja iz roda v rod. Seveda nam vsem niso všeč zgodovinski motivi, ki so poznani po modrem čebulnem vzorcu ali živahnih travniških rožicah.

Odločimo se lahko za moderni jedilni servis, za začetek mogoče tudi za poceni jedilni servis, ki bo primeren za vsakodnevne obroke z majhnimi otroci. Če nam je všeč bolj skromna okrasitev ali živahne barve, se lahko odločimo za bel jedilni servis ali  barvni  jedilni servis.

Kadar pa želimo naš dom poživiti s prestižnimi in visoko kakovostnimi izdelki, si lahko omislimo srebrni jedilni servis ali unikaten jedilni servis. Izbira je odvisna od naših željam okusa in seveda finančne zmožnosti. Običajno servis vsebuje tudi skodelice za kavo in čajnik s skodelicami, lahko pa jih seveda kupimo posebej in jih poljubno kombiniramo.

Če v našem domu pogosto gostimo večje število ljudi, potem vsekakor potrebujemo vsaj en servis iz porcelana za dvanajst oseb. Mogoče tudi to ne bo dovolj, potem lahko ta servis nadgrajujemo z večjimi ali manjšimi servisi.

Za vsakodnevno uporabo izberemo komplet krožnikov za šest oseb, kadar pa pripravljamo slavnostno mizo za več ljudi, nam bo prišel prav jedilni servis za 24 oseb ali celo več.

Za praznično pogrnjeno mizo potrebujemo tudi primerno dekoracijo, nikakor ne sme manjkati vrhunska vaza, pogrinjki in sveže zlikan prt. Lahko dodamo tudi sveče za nežno, romantično osvetlitev in v izparilnik dodamo kapljico eteričnega olja, ki nas bo nežno ovilo z nežnim, pomirjajočem vonjem.

Naš TOP vrhunski jedilni servis

Naš prvi izbor je ekstravaganten in prestižen jedilni servis Weimar Belvedere Ironred gold. Servis je izredno moderne oblike, v živahni rdeči barvi, z zlatimi obrobami. Servis je dobil ime po dvorcu Belvedere in je resnično glamurozen in poseben.

Izdelan je iz vrhunskega, izredno lahkotnega porcelana, ki je na dotik kot svila ali žamet. Moderno zasnovan design porcelana, je primeren za družine, ki želijo popestriti svoj dom z nekoliko drugačnimi kosi porcelana. Jedilni servis Belvedere, je primeren tudi kot darilo ob vsaki priložnosti. Njegova moderna oblika, bo navdušila mladi par na novi življenjski poti, zato ga priporočamo kot izbor za poročno darilo.

Kaj vsebuje jedilni servis Weimar Belvedere Ironred gold?

Osnovni jedilni servis je sestavljen iz osemnajst kosov vrhunskega porcelana: šest krožnikov 22 x 6 cm, šest krožnikov 26 x 6 cm in šest krožnikov za juho 22 x 6 cm. K osnovnemu servisu lahko po želji dokupimo še ostale kose porcelana:

  • Krožnik za kruh, podkrožnik,  jušnik in omačnico.
  • Pladnje in sklede v različnih velikostih, desertne skledice, posodo za maslo, poprnico in solnico.
  • Čajnik s skodelicami in skodelice za kavo, kavnik in  obročke za servetke.
  • Pladenj za torto, sladkornico, razne skodelice in posodo za marmelado.

Jedilni servis lahko kombiniramo tudi z drugimi barvami iz te linije servisov. Poigramo se lahko s kobaltom ali nežno turkizno barvo.

Če kupujemo komplet za darilo, ali ga želimo ohraniti za prihodnje rodove, lahko na porcelan vdelamo svoje lastne inicialke!