Spirulina v prahu primerna tudi za hujšanje

posted in: Zdravilni nasveti | 0
spirulina v prahu
KAKO UPORABLJAMO SPIRULINO V PRAHU? POGLEJ VEČ!

Spirulina v prahu je prehransko dopolnilo, ki ga pridelujejo  predvsem iz vrst alge  Spirulina maksima in Spirulina platensis. Alge spiruline spadajo v rod modro zelenih cepljivk in jih je izredno lahko gojiti.

Najbolje uspevajo v slanih, alkalnih jezerih in v slanih vodah v toplem podnebju.

Spirulina v prahu

Prištevamo jih med prehranska dopolnila, ki imajo izredno veliko hranilno vrednost in lahko rečemo, da so funkcionalna hrana. Alge imajo tudi možnost razstrupljanja in varovanja črevesne flore.

Zaradi dokaj preproste vzgoje, so algo spirulino začeli gojiti tudi umetno. Za mnoge afriške in mehiške prebivalce, so alge vsakodnevna prehrana in mnogi strokovnjaki so mnenja, da bodo mogoče alge nekoč reševale svet pred lakoto.

Katere so glavne učinkovine v algi spirulini?

Za naš organizem so v algi spirulini pomembni predvsem  lahko prebavljivi rastlinski proteini, vitamin B12, vitamin E, esencialne maščobne kisline, železo in elementi v sledeh. Prisotna sta tudi pigmenta klorofil in beta karoten. Značilno zeleno barvo algam daje seveda pigment klorofil, ki pa za fotosintezo potrebuje pomoč karotenoidov.

Tukaj priskoči na pomoč beta karoten, ki pomaga absorbirati svetlobo in jo prenašati na klorofil, hkrati pa alge čisti pred premočnim svetlobnim sevanjem. Karotenoidi delujejo tudi kot antioksidanti, ki jih naše telo nujno potrebuje, a jih ne zmore samo proizvajati.

Beta karoten in ostale karotenoide, moramo v organizem vnašati s hrano in ravno spirulina v prahu je primerno prehransko dopolnilo za to!

Spirulina v prahu izjemen pomočnik pri hujšanju!

Spirulina v prahu je prehransko dopolnilo, ki je dobro zapisano tudi med posamezniki, ki želijo shujšati. Kadar v svoj jedilnik vključimo alge, moramo vedeti, da ne bomo shujšali samo zato, ker jih pač uživamo. Priporočam članek: Kako shujšati!

Lahko pa so zelo koristen pomočnik, hkrati pa bodo blagodejno vplivale na kar nekaj procesov v našem organizmu. Pri samem hujšanju ima spirulina največji vpliv pri metabolizmu ogljikovih hidratov! Znižuje koncentracijo sladkorja v krvi in raven glikiranih serumskih proteinov.

Kakšne koristi našemu organizmu še prinaša uživanje alge spiruline:

  • Spirulina vsebuje kar 50-70% beljakovin
  • Deluje protivnetno, kar je posledica prisotnosti vseh bistvenih aminokislin.
  • Znižuje koncentracijo sladkorja v krvi in ureja raven holesterola.
  • Kadar se lotimo diete za hujšanje, se v našem telesu začnejo dogajati mnoge spremembe. Pojavijo se lahko glavoboli, kronična utrujenost in prehladi. Z uživanjem spiruline nadomestimo vitamine, hkrati pa v telo vnesemo resnično malo kalorij.
  • Spirulina krepi imunski sistem in daje organizmu dovolj energije za delovanje vseh procesov, ki potekajo v njem.

Spirulina v prahu pomaga vzdrževati zdravo črevesno floro in uspešno zavira nastajanje candide. Zdrava črevesna flora vpliva na absorpcijo hranil iz prehrane in nas varuje pred raznimi okužbami.

Antioksidativno delovanje alge spiruline

Alga spirulina je vir močnih antioksidantov, kot so vitamin C, vitamin E, selen, mangan, cink, železo, krom in beta karoten. Antioksidanti se borijo prostim radikalom in pomagajo okrepiti imunski sistem, kadar je oslabljen zaradi bolezni, daljšega stresa ali depresije.  Učinkovine v algah so tudi močne borke proti povišanemu krvnemu tlaku in holesterolu.

Študija o vplivu spiruline na holesterol, je dokazala, da uživanje že manjših količin spiruline na dan, zmanjša holesterol LDL in vsebnost trigliceridov in  poveča HDL.

V današnjem članku smo vam predstavili: spirulina v prahu uporaba