Kako premagati kronično utrujenost?

kako premagati kronično utrujenost
PREMAGAJTE UTRUJENOST Z UŽIVANJEM NARAVNIH PROTEINOV! POGLEJ VEČ!

V tem članku pišemo o nasvetih, kako premagati kronično utrujenost. Vedno več ljudi se srečuje z utrujenostjo, izčrpanostjo, stresom in vse bolj prisotno nespečnostjo. Sindrom kronične utrujenosti ni vedno lahko spoznati, saj je potrebno opraviti veliko preiskav, preden se ta bolezen sodobnega časa potrdi kot diagnoza. Ko bolnik izve, kako huda je njegova bolezen, se začne spraševati kako premagati kronično utrujenost. Kronična utrujenost je bolezen in kot tako jo je potrebno tudi zdraviti. A vprašanje je kako spoznati in kako premagati kronično utrujenost? Znanstveniki so predstavili že številne teorije, veliko so jih tudi zavrgli, ena od teh je, da sindrom kronične utrujenosti prihaja samo od vsakodnevnega stresa in depresije. 

Danes vemo da temu ni tako, bolezni kronične utrujenosti botruje veliko več dejavnikov. Prevladuje teorija, da so bolniki s to boleznijo zastrupljeni z toksičnimi kemikalijami iz okolja, okuženi z več virusi in da imajo takšno gensko zasnovo. Vsekakor pa kronična utrujenost povzroča motnje v delovanju imunskega in živčnega sistema, ter motnje delovanja žlez z notranjim izločanjem. Ta zahrbtna bolezen ni psihičnega izvora, kot so dolgo predvidevali, pač pa je bolezen organizma.

Kako premagati kronično utrujenost?

Vsak človek je kdaj utrujen zaradi vsakodnevnega dela, stresa, izgorelosti ali kakšnega drugega vzroka. Vendar se zdrav človek po kratkotrajnem počitku počuti bolje, bolnik s kronično utrujenostjo pa ne in takrat se začne spraševati, kako premagati kronično utrujenost. Kadar nepojasnjena izčrpanost  traja več kot šest mesecev, se je potrebno posvetovati z zdravnikom, da vas pregleda in potrdi, da  utrujenost ni posledica kakšne skrite bolezni. (1)

Prepoznajte simptome kronične utrujenosti!

s čim premagati utrujenost
INDIJSKI TRPOTEC IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE! SUPER CENA!

Ljudje, ki trpijo za kronično utrujenostjo, imajo ponavadi kombinacijo simptomov, najpogostejši so: pogosto vneto grlo, otekle bezgavke, rahlo povišana temperatura, bolečine v mišicah in sklepih, nizek pritisk in krvni sladkor, nenavadne prebavne motnje. Pri prebavnih motnjah svetujemo uživanje indijskega trpotca!

Da ugotovimo, kako premagati kronično utrujenost, moramo biti pozorni še na veliko več drugih simptomov. Razpoloženje bolnika se ves čas spreminja, nekaj časa je vesel, potem pa pade v globoko depresijoTežko se osredotoči na okolico, njegova koncentracija je tako slaba, da ni sposoben hoditi v službo. Pogosto se pojavijo težave z jetri, bolnik ima kronično zakisano telo.

Kako sami ugotovite, da trpite za kronično utrujenostjo?

Ste večno utrujeni? Ne zmorete po stopnicah, brez da počivate? Ko zjutraj vstanete, se vam vrti in ste omotični? Ste pri jutranjem tuširanju za hip izgubili zavest? Se sprašujete, kako premagati kronično utrujenost?

Ko se vam začnejo dogajati takšne stvari, se je smiselno vprašati ali niste zboleli za kronično utrujenostjo. Postavljanje diagnoze je težavno, zato morate zdravniku povedati čimveč podatkov, da bo lahko potrdil vašo bolezen.

Veliko bolnikov leta in leta obiskuje zdravnike, saj se nemalokrat zgodi, da jim tudi oni ne verjamejo, v kakšnih težavah so se znašli. Stanje pri tej bolezni je pogosto takšno, kot pri pretresu možganov. Bolnik je zmeden, ima težave s spominom in z zaznavanjem okolice, moti ga svetloba, gneča in hrup okoli njega.

Predvsem moramo prepričati zdravnika, da nas začne zdraviti, da verjame našim težavam. Zdraviti je potrebno vse simptome, drugače se bolezen ne bo umirila.

Kako premagati kronično utrujenost?

Kot pri vsaki bolezni, si moramo tudi pri kronični utrujenosti pomagati sami, da bomo čim lažje živeli s to boleznijo. Najprej se vprašajmo: Kako premagati kronično utrujenost? Predvsem je pomembno, da se bolezen zdravi kot resna bolezen in da se bolniku verjame, da je res bolan.

SUPER PAKET ZA RAZSTRUPLJANJE – SUPER CENA! KLIKNI SLIKCO!

Veliko se gibajte na svežem zraku, v dnevne obroke vnesite več lokalne in sezonske zelenjave in sadja, pijte, pijte, pijte….in preprečite dehidracijo. Obroke hrane razdelite na več manjših, za nekaj časa izločite izdelke iz bele moke in sladkorja.

Razstrupite se!

Razstrupite telo, s potom in odvajanjem urina izločite škodljive snovi iz telesa. Seveda zaradi teh ukrepov ne boste ozdraveli, boste pa na dobri poti, da bolezen olajšate in sčasoma umirite. Organizem lahko razstrupite na več načinov. Zelo priljubljena so poznana in varna zelišča, kot so pegasti badelj, artičoka, regrat, kopriva in še mnoge druge. Na blagi način se lahko razstrupimo tudi z limono, s prečiščeno glino in raznimi sadno zelenjavnimi napitki.

S pomladnim čiščenjem telesa nad utrujenostjo

Ljudje, ki bolehajo za to zahrbtno boleznijo, se  ves čas sprašujejo, kako se rešiti večne utrujenosti. Iščejo rešitev pri zdravnikih, po spletu, knjigah…Vendar so že stari ljudje vedeli, da se naše telo čez zimo napolni z raznimi strupi, zato so na pomlad opravljali čiščenje telesa. Zelo staro in preverjeno zelišče za čiščenje telesa je vsekakor kopriva. Ko poženejo prve mlade koprive, pojdite v naravo in jih natrgajte.

Čaj iz mladih kopriv vas bo poživil in pregnal utrujenost. Brez tveganja pa lahko pijete tudi čaj iz ognjiča, saj prav tako čisti kri in ureja cirkulacijo. Več o ognjiču, si lahko preberete TUKAJ!