Kako odpravimo napihnjenost trebuha?

napihnjenost trebuha
UREDITE PREBAVO Z IMUNOBIOTIKI! POGLEJ NEVERJETNO PONUDBO!

Napihnjenost trebuha pogosto muči mnoge med nami. Povzroča nelagodje, bolečine in zaradi nabreklega trebuha nas lahko tudi tiščijo oblačila. Za napihovanje in vetrove, so lahko različni vzroki, čeprav je najpogosteje glavni krivec hrana. Preveč hrane, prepoln želodec in črevesje, nam lahko povzročijo veliko težav in tudi bolečin. 

Slaba prebava povzroča vetrove in napenjanje, napihnjenost pa lahko povzroči tudi zastajanje vode v telesu, slaba črevesna flora in predmenstrualna napihnjenost.

Večino težav lahko rešimo s spremembo življenjskega stila. To pomeni, da moramo spremeniti prehrano, se več gibati in zmanjšati uživanje alkohola in cigaret. Zaradi slabe prebave se lahko tudi zredimo v trebuh.

Glavni vzroki za napihnjenost trebuha in kako si lahko pomagamo?

Trebušna debelost je lahko zelo nevarna in je tudi močno povezana z napihnjenostjo trebuha in raznimi prebavnimi motnjami. Več o napihnjenosti in o težavah, ki nam jih lahko povzroča, si preberite v naslednjem članku: Kako odpraviti napihnjenost? Glavni vzrok za napihnjenost trebuha, je prav gotovo preveč hrane v trebuhu in črevesju. Kadar uživamo hrano, ki je preveč slana, nam lahko prične zastajati voda v telesu in tudi to lahko povzroči vetrove in napenjanje. Kadar nas napenja zaradi neprimerne hrane, lahko to najlažje rešimo. Obroke razdelimo na več manjših in za nekaj časa iz jedilnika izločimo hrano, ki napenja.

To so predvsem stročnice, zelo mastne jedi ter surova zelenjava in sadje. Če po nekaj dnevih napihnjenost ne poneha, poskusimo iz jedilnika izločiti še več različne hrane. Mogoče smo na kakšno hrano občutljivi, lahko da imamo celo celiakijo ali smo preobčutljivi na gluten. Čez nekaj časa bomo opazili, katera hrana nam povzroča težave in na podlagi tega bo tudi zdravnik lažje postavil diagnozo.

Ženske zelo pogosto napenja nekaj dni pred menstruacijo. Pri teh težavah pomaga uživanje pripravkov dveletnega svetlina in hrane, ki vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin. Uživati moramo tudi hrano z vitamini E in B6, ter hrano, ki vsebuje veliko magnezija. Za lajšanje težav pri napihnjenem trebuhu, si lahko pomagamo tudi z naslednjimi zelišči in eteričnimi olji:

 

Kako si lahko z regratom pomagamo pri napihnjenosti?

slaba prebava napihnjenostRegrat je izredno priljubljeno zelišče, ki se na pomlad znajde tudi na naših krožnikih kot okusna solata. Pri napihnjenosti trebuha, uporabljamo sveže ali posušene regratove korenine, ki poleg tega tudi čistijo kri, razstrupljajo jetra  in pospešujejo prebavo.

Kadar smo napihnjeni zaradi zastajanja vode v telesu, potem je regrat prava rastlina za nas. Ta čudovita rastlina namreč odvaja vodo iz telesa in pospešuje znojenje. Zaradi tega je tudi učinkovit pri razstrupljanju telesa, pomaga pa tudi odpraviti akne na obrazu.

Priprava čaja: Zvrhano žličko na drobno narezanih korenin regrata, čez noč namočimo v skodelico hladne vode. Zjutraj čaj ogrejemo in precedimo, ter pijemo po požirkih eno skodelico pred zajtrkom in eno po njem.

 

 

 

 

 

Uporabljeno besedilo: napihnjenost trebuha, bolečine v trebuhu, napihnjenost