Matični mleček za močan imunski sistem!

matični mleček

Debelost je postala del našega vsakdana, posledično pa vse bolj iščemo načine kako se znebiti odvečnih kilogramov. Žal pa nas potrošniška mrzlica in vse hitrejši način življenja pogosto pripeljejo do iskanja bližnjic pri hujšanju in to je lahko tudi nevarno. Nekaj nasvetov o varnem hujšanju si lahko preberete v tem članku! Predvsem je pri neprimernih dietah, postih in stradanju, na udaru naš imunski sistem. V  tokratnem članku se bomo posvetili, vprašanju, kako nam lahko matični mleček pomaga okrepiti imunski sistem.

Matični mleček

Pri hujšanju se  imunski sistem odziva kot pri izjemno hudem stresu, saj začne organizem zaradi pomanjkanja krvnega sladkorja izdelovati stresne hormone, ki v maščobnih celicah povzročijo  razgraditev maščob. Razgrajene maščobe po krvi potujejo v jetra, kjer se predelajo v krvni sladkor. Stresni hormoni so zaslužni da shujšamo, žal pa močno prizadenejo imunski sistem.

imunski sistem
COMPLETE BIOTICS! OKREPITE IMUNSKI SISTEM! POGLEJ VEČ!

Nekaj mesecev po zaključenem hujšanju smo zelo občutljivi na nastanek hudih okužb, zato moramo obvezno okrepiti imunski sistem in se izogibati stresu, hudim telesnim naporom, psihičnim obremenitvam in mrazu. Imunski sitem lahko okrepimo na mnogo načinov, tukaj vam bom predstavila, kako ga lahko okrepite z matičnim mlečkom.

Matični mleček je bele do svetlo rumene barve, odvisno od pigmenta v cvetnem prahu in je kiselkastega okusa in rahlo pekoč. Samo mlade čebele so sposobne izločati to najbolj hranljivo naravno hrano, ki nam je znana do danes.

Zdravilne učinkovine v matičnem mlečku

Matični mleček je bogat z vitamini, beljakovinami in aminokislinami in je idealen dodatek k naravni prehrani:

  • vsebuje vitamin B kompleksa, z visoko koncentracijo vitamina B5 in vitamina B6
  • matični mleček je edini naravni vir acetilkolina v čisti obliki
  • vsebuje vitamine A, C, D in E
  • encime
  • 18 vrst aminokislin
  • vsebuje antibiotične sestavine

Vpliv matičnega mlečka na naše zdravje

Kako uporabljamo matični mleček?

Če imate možnost, matični mleček uživajte svežega in čistega! Najbolje je, da ga daste pod jezik, enkrat na dan in to ponavljajte do dva meseca. Mleček se dobro vpija v sluznico in se hitro porazdeli po celem telesu. Priporočeni dnevni odmerek za odraslo osebo je 200 do 300 ml.

Matičnega mlečka ne smejo uporabljati ljudje z močnimi infekcijami –  razen pri gripi – in ljudje z boleznimi nadledvične žleze, previdnost pa ni odveč pri ljudeh, ki imajo alergijo na cvetni prah.