konopljino olje za hujšanje

Iz industrijske konoplje izdelujejo zelo zdravilno konopljino olje! vir: bodieko.si KLIKNI SLIKO!

Prav gotovo ste že vsi slišali za konopljo, marihuano, travo, pa še kakšno ime se najde za njo. Zaradi psihogenih snovi THC, si je pridobila slab sloves med ljudmi. A zadnje čase se to obrača, saj so ljudje vse bolj seznanjeni z zdravilnimi lastnostmi konoplje, tudi industrijske, ki jo je pri nas dovoljeno gojiti in iz nje izdelujejo predvsem konopljino olje in semena.

Manj poznano pa je, da lahko z konopljinim oljem tudi uspešno hujšate. Konopljino olje za hujšanje je vsekakor varen in zdrav način hujšanja. Več o varnem in zdravem hujšanju si lahko preberete tudi v tem članku.

Kako učinkuje konopljino olje za hujšanje?

konopljino olje za hujšanje

Konoplja za: mojpogled.com

Konopljino olje zaradi svoje edinstvene sestave preprečuje in blaži mnoge bolezni. Preprečuje bolezni srca in ožilja, pomaga pri boleči menstruaciji, odpravlja težave pri multipli sklerozi, pomaga premagovati bolečine in stranske učinke kemoterapije pri bolnikih z rakom, pomaga pri zdravju oči, kože, sklepov in je v pomoč še pri mnogih drugih boleznih, ki nas doletijo. Hladno stiskano konopljino olje Slovenske izdelave naročite na tej povezavi!

Zaradi svoje edinstvene sestave in z vsebnostjo GLA, to je gaminalionlenska kislina, konopljino olje pomaga tudi pri zmanjševanju kilogramov. Konopljino olje je izrednega pomena za našo prehrano, saj vsebuje veliko enkrat in večkrat nenasičenih maščobnih kislin.

Kako jemati konopljino olje pri hujšanju?

Na univerzi v Marylandu so izvedli zelo verodostojno študijo, kjer so ugotovili, da 2 žlički konopljinega olja na dan pomagata pri hujšanju.

Ko se boste lotili hujšanja z konopljinim oljem, upoštevajte vsa dejstva, ki so znana o olju. Več o sestavi in uporabi olja lahko preberete na teh straneh.

Predvsem pa upoštevajte te nasvete:

 • pri hujšanju jemljite dve žlički konopljinega olja vedno na tešč
 • olje lahko jemljete samostojno, vsaki dan dve žlički, lahko pa ga dodajate svoji hrani, k raznim solatam, namazom in napitkom

  konopljino olje za hijšanje

  Z konopljinim oljem si lahko popestrite solato! vir: sanofarm.si NAROČI TUKAJ!

 • olje ima prijeten okus po oreščkih, zato ga lahko kombinirate z različnimi jedmi, brez da bi pokvarili osnovni okus
 • olja nikoli ne segrevajte, saj se esencialne  aminokisline s segrevanjem uničijo
 • prav tako se uničijo na svetlobi, zato olje vedno shranjujte v temnem in hladnem prostoru, najbolje je, da ga spravite v hladilnik
 • konopljino olje je idealno pri shujševalnih dietah tudi za ljudi z različnimi zdravstvenimi težavami. Pri diabetesu tipa 2 poveča občutljivost receptorjev za insuliun, kar omogoči, da celice lažje pridejo do krvnega sladkorja in se ta tako ne pretvori po nepotrebnem v maščobne rezerve.
 • z konopljinim oljem lahko hujšajo tudi ljudje, ki imajo razne alergije na laktozo ali gluten. Konoplja ne vsebuje laktoze in glutena