Nega obraza z naravno kozmetiko

nega obraza
NEGA OBRAZA Z NARAVNO KOZMETIKO! POGLEJ VEČ!

Nega obraza z naravnimi pripravki, je prav gotovo najboljše, kar lahko naredimo zase. Rastlinski izdelki za nego obraza bodo poskrbeli, da bo koža na obrazu ves čas v vrhunski formi.

Naravna kozmetika za obraz, pa tudi poskrbi za manjše lepotne nepravilnosti, kot so mozolji ali starostne pege. Za izdelavo naravne kozmetike potrebujemo učinkovine iz zdravilnih zelišč, blagodejna nosilna olja, naravna eterična olja in močne rastlinske ekstrakte.

Iz vseh teh sestavin si lahko sami doma pripravimo popoln izdelek, ki bo ublažil znake staranja, odpravil nečistoče na obrazu in umiril utrujeno in suho kožo.

Nega obraza

Nega obraza z  naravno kozmetiko in  čiščenje obraza, nam pomaga, da nežno odstranimo ličila, nečistoče in kožni loj. Z nekaj znanja, lahko kožo z močjo rastlin temeljito očistimo in hkrati nahranimo.

Za čiščenje obraza lahko izbiramo med več pripravki, ki imajo različno osnovo:

Pripravki za nego obraza na vodni osnovi

Pripravki na vodni osnovi za čiščenje obraza, so pripravljeni iz zelišč in kožo nežno umijejo in osvežijo. Z njimi odstranimo vse nečistoče in koža kar zasije. Izdelki na vodni osnovi, niso tako učinkoviti, kot razna mila in olja za čiščenje obraza.

Vendar so za ljudi, ki imajo suho in občutljivo kožo, najboljša izbira. Suha koža ne potrebuje še dodatnega draženja, pač pa jo je potrebno samo nežno umiti. Izdelki za čiščenje obraza, ki jih pripravimo sami doma, naj vedno vsebujejo samo naravne sestavine.

Po želji lahko dodamo še dišeče cvetne vode, zelišča, sadne sokove, jabolčni kis in med. Pripravek na vodni osnovi, enostavno razpršimo po obrazu ali ga nanesemo na blazinico in z njo nežno očistimo obraz.

Pripravki na osnovi mila

Izdelki za čiščenje obraza na osnovi mila, vsebujejo naravni surfaktant. To je običajno tekoče, hladno stiskano olivno olje, ki kožo prav tako nežno očisti nečistoče, ki lahko mašijo pore. Učinkovito očisti tudi ličila in mastni loj, ki se ves čas nabira na koži.

Izdelki na osnovi mil, lahko prilagodimo vsem tipom kože. Po želji jim lahko dodamo tudi druge sestavine, kot so glina za globinsko čiščenje, mandljeva moka za dodatni piling in eterična olja, ki razstrupljajo nečistoče.

Suha koža bo hvaležna za dodatek aloe vere in jojobinega olja. Na mokro kože nanesemo manjšo količino izdelka na podlagi mila in ga s krožnimi gibi razmažemo po koži. Nato obraz temeljito speremo z mlačno vodo in pazimo, da nam milo ne pride v oči.

Pripravki na oljni osnovi

Izdelki za čiščenje kože na oljni osnovi vsebujejo hranljiva rastlinska olja in blaga eterična olja. Pripravki na oljni osnovi so koncentrirani, brez dodatka vode. Izredno učinkoviti so za odstranjevanje ličil, tudi okoli oči.

Primerni so tudi za čiščenje izsušene, zrele in občutljive kože. Naredijo jo mehko in voljno. S pripravki na oljni osnovi, lahko čistimo tudi mastno kožo.

Kako uporabljamo izdelke za čiščenje kože na oljni osnovi? Večjo količino pripravka nanesemo na suho kožo in ga nežno vtremo. Nato obraz nežno obrišemo z mehko blazinico in ga čez nekaj čas speremo s toplo vodo.

Na kožo nanesemo kremo, najboljša je naravna krema za obraz.

Uporabljeno besedilo: nega obraza