Dieta za hujšanje – kako se odzove okolica ko poveste da hujšate?

posted in: Hujšanje, Zdravilni nasveti | 0
dieta za hujšanje
TOP NASVETI ZA HUJŠANJE! POGLEJ VEČ!

Dieta za hujšanje! Vau! Našli ste jo in pravkar ste se odločili da boste shujšali. Izbrali ste dieto, pri kateri se boste morali odrekati, paziti boste morali na kalorije in redno pripravljati obroke.

Kako bo na to reagirala vaša okolica? Vaš partner? Vam bodo stali ob strani, da ne boste obupali? Naj vam bo v pomoč 12 nasvetov preden se lotite shujševalne diete!

Dieta za hujšanje 

Pri izvajanju zapletene diete ne pričakujte veliko razumevanja prijateljev in družine. Verjetno vas bodo bližnji želeli odvrniti od drastične diete, češ da je vaša postava ravno pravšnja, da ne boste zdržali naporne diete, da ste takšni ravni tako lepi.

 Preslišite takšna ugovarjanja, takšne nasvete delijo ljudje, ki bi sami potrebovali shujševalno dieto, pa so preveč neodločni.

Kakšen je odziv okolice, ko povemo da bomo hujšali?

Na odpor boste mogoče naleteli tudi pri vašem zdravniku, mirno mu razložite, da ste se trdno odločili shujšati in da ste z dieto, ki jo nameravate izvajati, dobro seznanjeni. Še največ dela boste imeli s svojimi oblačili, ker bodo ob dosledni dieti oblačila postajala prevelika!

Med hujšanjem nikar ne nabavljajte nove garderobe, raje ponosite stara oblačila, po zaključenem hujšanju pa si le dajte duška.

Ko izgubimo kilograme, s spremeni tudi naša garderoba!

Prav tako si med hujšanjem ne kupujte dragega spodnjega perila, postalo vam bo preveliko in res bi bila škoda, da prelepo svileno perilo obleži v predalu.

Ko shujšamo, je potrebno zamenjati tudi čevlje!

Previdno tudi pri čevljih, zaradi preveč kilogramov imate verjetno zatečene noge, kar se bo po zaključenem hujšanju gotovo spremenilo. Takrat pa si le kupite tiste hude rdeče čevlje z visoko peto.

V času hujšanja ne nosite dragocenih prstanov, saj se bodo tudi vaši prsti stanjšali in jih lahko izgubite. Izguba kilogramov se bo najprej poznala na vašem obrazu, zato ga negujte, saj k vitki postavi spada negovan obraz.

Kaj se bo zgodilo z našo kožo ko shujšamo?

Uporabite ekološko naravno kozmetiko! Pri izgubi kilogramov se bo vaša koža nagubala, ker ne bo več imela opore maščobnih blazinic, zato vsaki dan vsaj 20 minut plavajte ali telovadite.

Ne dovolite si, da vas ljudje okoli vas odvračajo od vašega namena. Vaša pravica in dolžnost je, da poskrbite za svoje telo in posledično tudi za svoje duševno zdravje. Vztrajajte  do konca, čeprav bo včasih peklensko težko! Ne dovolite, da vam bodo bližnji zabrusili: Saj sem ti rekel, da ti ne bo uspelo! Sedaj pa pogumno seštevati kalorije!

Uporabljeno besedilo: dieta za hujšanje, nasveti za hujšanje