Kako uporabljamo sladki pelin?

sladki pelin
SLADKI PELIN ZA KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA! POGLEJ VEČ!

Za sladki pelin ste že prav gotovo slišali, saj se ga zadnje čase vse pogosteje omenja kot čudežno zdravilo za bolnike z rakom. Zgodovina sladkega pelina je znana predvsem po Kitajcih, ki ga že tisočletja uporabljajo proti malariji. Njegova najbolj zdravilna snov je artemisinin, to je izvleček iz te čudovite rastline, uporablja pa se predvsem za zdravljenje malarije.

Seveda pa sladki pelin pomaga pri mnogih drugih tegobah, pomaga pri zniževanju povišane telesne temperature, pri menstrualnih težavah, uničuje parazite v črevesju, za zdravljenje zlatenice, pomaga pri prehladih in gripi. Izvleček artemisinin v kombinaciji z železom in vitaminom C uničuje rakave celice. Vse to in še veliko zdravi sladki pelin, verjetno pa ne veste, da si z njim lahko pomagate tudi pri hujšanju.

Sladki pelin 

Večina ljudi, ki ima povišano telesno težo, ima ponavadi tudi težave s prebavo. Črevesje ne deluje kot bi bilo treba, absorpcija hranil ne deluje dobro in posledično postanejo napihnjeni. Priporočamo tudi: Indijski trpotec za urejeno prebavo! Zato je potrebno pred hujšanjem urediti prebavo!

Telo je potrebno čistiti strupov in težkih kovin, ki jih v telo dobimo z hrano ali iz okolja. Sladki pelin je bogat z železom, deluje antibiotično, protiglivično in protivirusno, zato je tudi primeren za čiščenje telesa pred hujšanjem.

Glavna učinkovina sladkega pelina je artemisinin, ki skupaj z železom in vitaminom C tvori proste kisikove radikale, ti pa ubijajo parazite. Artemisinin je učinkovit tudi skupaj s česnom. Ta vsebuje aliin, ki razpade na alicin in dilalilsul-fide, ki pospešijo absorpcijo. Če črevesje ne učinkovito absorbira hranil, se lahko pojavijo zdravstvene težave.

Posledice slabe absorpcije hranilnih snovi

Slaba absorpcija hranilnih snovi je simptom prehranskih intoleranc, pogosto skupaj z drisko, napenjanjem, sindromom razdražljivega črevesja in razjed. Posledice slabe absorpcije hranil so lahko raznolike, saj lahko pride do pomanjkanja pomembnih hranilnih snovi.

Ljudje so ponavadi bolni, imajo suho kožo, probleme z nohti in lasmi, lahko se hitro utrudijo. Na koži se lahko pojavijo izpuščaji, vnetja in razjede. Pri težavah s suho kožo, nohti lasmi priporočamo mineral msm! Psihični znaki so utrujenost, nezmožnost koncentracije, razdražljivost, agresija, brezvoljnost in  nespečnosti. Pogosto se pojavi zasvojenost s hrano in prenajedanje, kar vodi v pridobivanje odvečnih kilogramov.

Redno uživanje sladkega pelina občutno izboljša absorpcijo hranil in prepreči vse težave, ki nastanejo zaradi tega.