Konopljino olje

konopljino olje za hujšanje
KAKO UPORABLJAMO KONOPLJINO OLJE? POGLEJ TU!

V tem članku si preberite, kako učinkuje konopljino olje za hujšanje. Prav gotovo ste že vsi slišali za konopljo, marihuano, travo, pa še kakšno ime se najde za njo. Zaradi psihogenih snovi THC, si je pridobila slab sloves med ljudmi.

A zadnje čase se to obrača, saj so ljudje vse bolj seznanjeni z zdravilnimi lastnostmi konoplje, tudi industrijske, ki jo je pri nas dovoljeno gojiti in iz nje izdelujejo predvsem konopljino olje in konopljina semena.

Manj poznano pa je, da lahko z konopljinim oljem tudi uspešno hujšate. Konopljino olje za hujšanje je vsekakor varen in zdrav način hujšanja.

Kako učinkuje konopljino olje za hujšanje?

Konopljino olje zaradi svoje edinstvene sestave preprečuje in blaži mnoge bolezni. Preprečuje bolezni srca in ožilja, pomaga pri boleči menstruaciji, odpravlja težave pri multipli sklerozi, pomaga premagovati bolečine in stranske učinke kemoterapije pri bolnikih z rakom, pomaga pri zdravju oči, kože, sklepov in je v pomoč še pri mnogih drugih boleznih, ki nas doletijo. Konopljino olje stiskajo iz konopljinih semen, ki so čudovit vir rastlinskih beljakovin.

Zaradi svoje edinstvene sestave in z vsebnostjo GLA, to je gaminalionlenska kislina, konopljino olje pomaga tudi pri zmanjševanju kilogramov. Konopljino olje je izrednega pomena za našo prehrano, saj vsebuje veliko enkrat in večkrat nenasičenih maščobnih kislin.

Kako jemati konopljino olje pri hujšanju?

Na univerzi v Marylandu so izvedli zelo verodostojno študijo, kjer so ugotovili, da 2 žlički konopljinega olja na dan pomagata pri hujšanju.

Ko se boste lotili hujšanja z konopljinim oljem, upoštevajte vsa dejstva, ki so znana o olju. Predvsem pa upoštevajte te nasvete:

  • pri hujšanju jemljite dve žlički konopljinega olja vedno na tešče
  • olje lahko jemljete samostojno, vsaki dan dve žlički, lahko pa ga dodajate svoji raznovrstni hrani, k raznim solatam, namazom in napitkom, tudi v juhe in v enolončnice ga lahko dodamo
  • olje ima prijeten okus po oreščkih, zato ga lahko kombinirate z različnimi jedmi, brez da bi pokvarili osnovni okus
  • olja nikoli ne segrevajte, saj se esencialne  aminokisline s segrevanjem uničijo
  • prav tako se uničijo na svetlobi, zato olje vedno shranjujte v temnem in hladnem prostoru, najbolje je, da ga spravite v hladilnik
  • konopljino olje je idealno pri shujševalnih dietah  tudi za ljudi z različnimi zdravstvenimi težavami. Pri diabetesu tipa 2 poveča občutljivost receptorjev za insuliun, kar omogoči, da celice lažje pridejo do krvnega sladkorja in se ta tako ne pretvori po nepotrebnem v maščobne rezerve.
  • z konopljinim oljem lahko hujšajo tudi ljudje, ki imajo razne alergije na laktozo ali gluten. Konoplja ne vsebuje laktoze in glutena.

Konopljino olje za zdravje

Za hujšanje, za uporabo v prehrani ali uživanje konopljinega olja v preventivne namene, moramo vedno poiskati hladno stiskano olje. To pomeni, da je olje odcejeno, pretočeno, mehansko filtrirano in nerafinirano. Vsako drugo olje, je lahko škodljivo za naše zdravje, zato moramo pri nakupu vedno preveriti deklaracijo in napi na etiketi.
Konopljino olje vsebuje linolne maščobne kisline in alfalinolenske kisline, ki imajo velik vpliv na našo presnovo. Z rednim uživanjem lahko občutno izboljšamo presnovne procese in delovanje celic.
Če bomo vztrajali pri rednem uživanju, to pomeni žlico na dan, bomo pozitivne spremembe opazili tudi na koži, imeli bomo več energije, dobro pa delo tudi srcu in ožilju.
Hladno stiskano konopljino olje, ima dobro razmerje med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami, kar pomaga pri nastajanju protivnetnih prostaglandinov, se pravi, da vsebuje konopljino olje naravne protivnetne snovi.
Strokovnjaki priporočajo, da moramo v zdravo prehrano vključiti več različnih olj, ki vsebujejo uravnotežene maščobne kisline. Takšno je tudi konopljino olje, kjer je razmerje med maščobnimi kislinami omega 6 in omega 3: 5:1! 
Uporabljeno besedilo: konopljino olje za hujšanje