Jedilnik za hujšanje je pomemben pripomoček pri hujšanju! Odločili ste se da shujšate! Verjetno ste že zbrali informacije, seznanili ste se z dietami, vadbami in raznimi prehranskimi dodatki.
Za lažjo odločitev, si preberite jedilnik za hujšanje, ki vsebuje 1000 kalorij na dan. Takšna dieta je primerna na začetku shujševalne diete, držimo se je kakšen teden, nato pa se pripravimo na bolj dolgoročno dieto, ki bo vsekakor vsebovala več kalorij.
Pred hujšanjem lahko preventivno opravimo zdravniški pregled in s tem izključimo težave ki bi lahko nastale pri stresni dieti. Poleg posveta z zdravnikom pa opravimo tudi blago razstrupljanje jeter in dobro očistimo črevesje.
Toliko kalorij dnevno je minimum, pri katerem telesne zmogljivosti še niso prizadete in telo še vedno pridobi najpotrebnejše hranilne snovi, vitamin in minerale.
Dieta s 1000 kalorijami bo uspešna, če bodo na jedilniku običajne jedi in jedi, ki so okusne in slastne. Jedilnik lahko seveda spreminjamo, vendar pazimo, da ne spremenimo preveč količine kalorij. Nasvet za hujšanje: Zelo priljubljene in učinkovite so juhe in enolončnice za hujšanje!
Kazalo
Pri dieti s 1000 kalorijami, ki jih morate dnevno dobiti s hrano, je najbolje da jih razporedite na dnevne obroke:
Dnevne kombinacije receptov za zajtrk, za topli in hladni obrok si sestavite sami, prilagodite ga vašim dnevnim obveznostim in službi. (a)
Pomembno!
Kruh premažemo z margarino in skuto, obložimo ga s koščki paradižnika, posolimo, popopramo in pripravimo kozarec mleka.
V kozarec stisnemo sok pomaranč. Prepečenec namažemo z medom, kruhek prerežemo in namažemo s sirčkom. Jajce mehko skuhamo, zraven popijemo čaj ali kavo brez mleka in sladkorja.
V vrelo mleko damo najprej zdrob, sladilo in nastrgano limonino lupino, nato vmešamo še rumenjak.
Odstavimo in dodamo jabolčno čežano. Zraven popijemo kavo ali čaj brez sladkorja. Čežano lahko nadomestimo tudi z žličko domačega jabolčnega kisa.
Približno 3 cm debele rezine telečjega mesa namažemo z oljem, jih na obeh straneh zlato rjavo popečemo, solimo in popopramo.
Grah popražimo na maslu, po okusu dodamo začimbe za meso in peteršilj. Priporočamo tudi članek: Jedilnik za izgubo maščobe na trebuhu!
Meso solimo, popopramo in potresemo s papriko. Vmešamo na tanke rezance zrezano papriko in v slani vodi kuhan riž.
Iz zmesi oblikujemo dva zrezka in ju spečemo na vroči margarini, da postaneta hrustljava. Zeleno solato začinimo s soljo in limoninim sokom.
Zarebrnice kuhamo v kislem zelju pri majhni vročini 10-15 minut. Serviramo s slanim krompirjem.
Goveji mesni narezek zmešano s sesekljano čebulo in koščki paradižnika, začinimo z gorčico in serviramo na solatnih listih. Zraven ponudimo kruh.
Sir razrežemo na tanke pravokotnike. Skuto solimo, popopramo in z malo vode zmešamo v kremo. Štiri krekerje obložimo s sirom, štiri pa s skuto. Okrasimo z grozdjem, olivami in ananasom.
Solatno omako pripravimo iz skute, jogurta ali kislega mleka, olja, hrena, začimb in kisa. Kumarico, paradižnik in gnjat zrežemo na majhne kocke in premešamo z omako. Serviramo z rženim kruhom.
Italijanska enolončnica za hujšanje je preprosta vegetarijanska jed na žlico, ki si jo lahko skuhamo tudi za dva dni. Z eno porcijo mineštre bomo zaužili 245 Kcal, 8 g beljakovin, 12 g maščobe, 4 g ogljikovih hidratov in 15 g vlaknin.
Recept za vegetarijansko enolončnico:
Zeleno in jajčevce operemo, očistimo in narežemo na rezine ali majhne koščke. V ponvi segrejemo žličko olivnega olja in vso zelenjavo popražimo, pokrijemo in počasi dušimo 10 minut. Čez nekaj časa prilijemo malo paradižnikovega soka.
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo drugo žličko olivnega olja in popražimo drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Paradižnik zarežemo in za kratek čas potopimo v krop, ga olupimo in narežemo na koščke. Olivam odstranimo koščice in jih narežemo. narezane olive in paradižnik dodamo k čebuli in še kratek čas dušimo.
Jedi dodamo narezano zeleno in jajčevce, začinimo z balzamičnim kisom, dodamo kapre, začimbe za kari, sol in poper. Premešamo in zavremo, ponudimo s kosom popečenega kruha. Jed lahko ponudimo tudi hladno.
Ko opravimo z začetnim tedenskim jedilnikom za hujšanje, se hujšanje šele dobro prične. V tem času smo izgubili kakšen kilogram, kar nam prav gotov da nekaj poleta za naprej. Ti kilogrami so verjetno posledica izguba vode in če se ne bomo držali določenih načel hujšanja, se bodo hitro prikradli nazaj.
Poznamo veliko odličnih shujševalnih diet, sami se bomo odločili katera bo naša ta prava. Lahko se lotimo posebej diete za hujšanje v trebuh, ali diete za hujšanje v noge ali pa se lotimo celovite preobrazbe telesa.
Pri hujšanju se moramo držati veliko pravil, pri tem moramo tudi paziti da uživamo živila ki pospešujejo hujšanje. Paziti moramo tudi na glikemični indeks živil, shujšamo pa lahko tudi s pomočjo živil, ki znižujejo krvni sladkor. Ta živila učinkovito upočasnijo absorpcijo glukoze in s tem se izogenemo glikemičnim vrhom in tudi lažje shujšamo.
Viri: Jedilnik za hujšanje:
Kaj je seboroični dermatitis? Seboroični dermatitis ali ekcem je kronično vnetno stanje kože, ki prizadene…
Bolečine v križu in artritis spadata med najpogostejše težave, ki vplivajo na kakovost življenja milijonov ljudi po svetu.…
Najbolj priljubljene Božične sladice v Sloveniji! Tradicionalni slovenski Božični recepti so še vedno izredno priljubljeni,…
Recepti za najboljše božične piškote! Božični čas ni popoln brez omamnih vonjav sveže pečenih piškotov.…
Katere so najbolj priljubljene božične sladice? Božični čas je pravi raj za sladkosnede! Vonj po…
Redko kdo povezuje pitje vode z zdravjem hrbta, a zadosten vnos tekočine igra ključno vlogo…
This website uses cookies.