Futr.si

Super recepti za lchf solate

lchf

VSE KAR POTREBUJEMO ZA SESTAVO LCHF JEDILNIKA! PREVERI NAJNIŽJO CENO!

Lchf dieta temelji na zmanjšanju vnosa ogljikovih hidratov. S tem telo naučimo, da za energijo optimalno izkorišča maščobe. Pri mnogih med nami, je izkoriščanje maščob slabo, zaradi tega se nam posledično nabirajo kilogrami. Kadar je naše telo zasičeno z ogljikovimi hidrati, sprošča več inzulina in zaradi tega pokurimo manj maščob. Lchf recepti so sestavljeni tako, da vsebujejo manj ogljikovih hidratov in več koristnih maščob.

 

V današnjem članku smo vam pripravili recepte za okusne lchf solate. Recepte lahko samo prilagajamo in uporabimo sezonsko in lokalno zelenjavo. Pri sestavi jedilnika moramo biti pozorni na hrano, ki pri lchf dieti in priporočljiva ali je prepovedana. Pri pripravi jedi po lchf načelih, posebej za začinjanje solat, se izogibajmo uporabi rastlinskih olj, ki vsebujejo veliko omega 6 maščobnih kislin. Ta rastlinska olja, lahko nadomestimo s svinjsko mastjo ali kokosovo maščobo.

 

 

Najboljši lchf recepti za okusne solate

 

Topla lchf solata z brstičnim ohrovtom

 

Brstični ohrovt in počasi kuhano meso, sta čudovita kombinacija. Solate lahko pripravimo na mnogo načinov, vendar moramo pri sestavi receptov po keto dieti, dodati več maščob. Recept za solato z brstičnim ohrovtom, vsebuje štiri pomembne sestavine. Svinjsko meso lahko nadomestimo tudi z govedino, piščancem ali jagnjetino. Prav tako lahko brstični ohrovt, nadomestimo s svežim zeljem ali ohrovtom. Za pripravo tega recepta potrebujemo samo 10 minut, s pečenjem vred pa 25 minut.

 

Za solato z brstičnim ohrovtom, potrebujemo naslednje sestavine: 

 

  • 600 gramov brstičnega ohrovta
  • 30 gramov prečiščenega masla
  • 600 gramov nastrgane svinjine
  • 6 velikih žlic kokošje jušne osnove

 

Pečico segrejemo na 200 stopinj C. Brstični ohrovt operemo in do suhega popivnamo z brisačko. Nato ohrovt narežemo na tanke rezine in ga razporedimo po velikem pekaču in ga prelijemo z razpuščenim prečiščenim maslom. Po okusu dodamo sol in poper, ter pečemo 10 minut. Nato pekač vzamemo iz pečice,  dodamo svinjino in  sok od kuhanja mesa, ki smo ga že prej prihranili. Svinjino in brstični ohrovt dobro premešamo in damo pekač nazaj v pečico in pečemo še 10 minut. Brstično ohrovt se mora zmehčati, svinjina pa mora biti rahlo hrustljavo zapečena. Preden solato postrežemo, jo pustimo 5 minut stati.

 

 

Prehranske vrednosti pri porciji tople lchf solate: 

 

  • skupno 15,6 gramov ogljikovih hidratov
  • 5,8 gramov vlaknin
  • 39, 1 grama beljakovin
  • 44 gramov maščob
  • skupno 612 kalorij

 

Kalorično razmerje makrohranil: 7% ogljikovih hidratov, 26% beljakovin in 67% maščob! 

 

Lchf solata z zeljem in govedino

 

lchf recepti

PRI LCHF RECEPTIH UPORABITE NARAVNA SLADILA! POGLEJ VELIK IZBOR!

Ste že poskusili skupaj zelje in meso? Poskusite, to je čudovit recept, ki je idealen za low carb dieto! Priprava recepta je enostavna, za pripravo bomo porabili 15 minut in za dokončanje jedi 25 minut.

Za solato z zeljem in mesom, potrebujemo naslednje sestavine: 

 

  • dve žlici hladno stiskanega olivnega olja
  • 500 gramov mlete govedine
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 1 žlička nastrganega, svežega ingverja
  • 600 gramov tanko narezanega svežega zelja
  • 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
  • 30 ml kokosove vode, ki vsebuje kokosove aminokisline
  • 15 ml svežega limoninega soka
  • 15 ml sezamovega olja
  • 5 kapljic tekoče stevije

 

V veliki ponvi, na zmernem ognju, segrejemo žlico hladno stiskanega olivnega olja. Dodamo mleto govedino in jo pražimo toliko časa, da enakomerno porjavi. Začinimo s poprom in soljo, ter nato meso umaknemo v drugo posodo. V ponev, kjer smo pražili meso, dodamo še eno žlico olivnega olja, dodamo narezano rdečo čebulo, česen in ingver. Pražimo približno 3 minute, da mešanica zadiši in malo porumeni. Dodamo še zelje in pražimo toliko časa, da se zmehča in nato hrustljavo zapeče. Na koncu dodamo še kokosovo vodo, limonin sok, sezamovo olje in sladilo stevijo. V ponev ponovno dodamo mleto meso in mešamo toliko časa, da se ogreje in se okusi povežejo. Solato lahko postrežemo toplo ali pa počakamo, da se ohladi.

 

V eni porciji solate je 11,9 gramov ogljikovih hidratov, 4,2 grama vlaknin, 34 gramov beljakovin, 36,2 grama maščob. Skupno bomo zaužili 462 kalorij, razmerje makrohranil pa je naslednje: 7% ogljikovih hidratov, 21% beljakovin in 72% maščob! Pa dober tek!