Energijsko čiščenje prostora z feng shui dodatki

posted in: Eterična olja | 0
RAZKUŽEVANJE PROSTORA Z ŽAJBLJEM! POGLEJ VEČ!

Energijsko čiščenje prostora je izredno pomembno za kvalitetno bivanje v našem domu. Dom je tam, kjer se dobro počutimo, zato ga moramo redno vzdrževati in čistiti.

Pomagamo si lahko z mnogimi feng shui dodatki, ki vam jih bomo na kratko predstavili v naslednjem članku.

Energijsko čiščenje prostora

Če poznamo osnove feng shui zakonitosti, potem smo verjetno že ugotovili, da naše stanovanje energijsko verjetno ne ustreza idealni sliki feng shua.

A brez skrbi! S preprostimi metodami in z majhnimi stroški, lahko učinkovito očistimo naš dom slabih energij, jih oslabimo ali okrepimo.

Energijsko čiščenje prostora s feng shui dodatki

Feng shui dodatki za energijsko čiščenje prostora aktivirajo in harmonizirajo energije v našem domu, posredno pa tudi pomagajo prepoznati potenciale v našem življenju.

Najbolj priljubljeni pripomočki feng šuja so razni spreji za prostor, eterična olja, life box za čist prostor, energijske deske, spirale in še mnogi drugi.

Poznamo tudi energetsko čiščenje prostora z žajbljem, s soljo, kadilom in še mnoge druge načine. Ljudje že od nekdaj želijo iz svojih domov izgnati slabe energije, pa naj bo to z feng shui ali pa z blagoslovom hiše.

Energijsko čiščenje prostora z eteričnimi olji

Eterična olja, ki jih uporabljamo v aromaterapiji, pri izdelavi naravne kozmetike, za odišavljanje doma ali za masažo, so tudi izvrsten zaveznik pri energetskem čiščenju našega doma. Vsako eterično olje posebej, prinaša v naše prostore bivanja svojo in posebno energijo.

Za čiščenje energije lahko uporabimo eterična olja limete, limone, rožmarina, muškatne kadulje, evkaliptiusa, bora, brina in eterično olje jelke. Za privabljanje občutka miru in za sprostitev, uporabimo eterično olje sivke in bergamotke. Za občutek radosti v našem domu uporabimo eterično olje pomaranče in mandarine. Eterično olje vrtnice pa  lahko uporabimo za vzpodbudo zdravilne moči ljubezni. 

Za čiščenje prostora z eteričnimi olji, si lahko pripravimo svojo lastno mešanico eteričnih olj, ki jo prižgemo gorilniku za olja. Eterična olja lahko tudi zmešamo z vodo in z njimi navlažimo zrak, ali pa jih damo v posodice, ki jih obesimo na radiatorje.

Uporaba kadila za čiščenje prostora

Kadilo je prav tako čudovit pripomoček za čiščenje prostora. Dim kadila prikliče občutek miru in je sredstvo za prenašanje molitev v nebesa. Tradicionalno se uporablja že od davne zgodovine. Sporočilo, ki ga pošiljamo s kadilom, potuje k nevidnemu in se vedno vrača k nam po isti poti, kot blagoslov in odgovor na naše prošnje.

Kadila so poznana po vsem svetu, zato moramo biti pri izbiri pravega, nekoliko previdni. Vedno uporabljajmo kadila iz naravnih snovi, kajti kemične snovi nimajo enakih duhovnih moči za spreminjanje energije doma, kot naravne.

Pri uporabi kadila moramo vedno paziti tudi na varnost, da pri prižiganju ne zanetimo požara.

Najboljša kadila za čiščenje prostora:
  • Cedra je toplo kadilo, ki so ga uporabljali že v starem Egiptu. Cedrov les ima svež in lesnat vonj, deluje očiščevalno in pomaga do hitre in intimne povezave z duhom narave.
  • Mira je poznana tudi kot ayurvedsko zelišče za krepitev energije in vitalnost doma. Kadilo iz mire pridobivajo v Indiji iz drevesa, ki je podobno arabski bozveliji.
  • Energetsko čiščenje prostora z žajbljem so uporabljali že Severnoameriški Indijanci. Z kadilom iz žajblja lahko izredno hitro očistimo negativne energije.

Posebej je učinkovit za čiščenje prostora po bolezni, vendar ima zelo močan dim, zato mnogi ne prenesejo tega dima v zaprtih prostorih.

Life box za usklajevanje energije prostora

Life box je dekorativen element, ki v našem domu usklajuje energijo in prečisti vse pritiske okolice in sistemov. Že po treh tednih uporabe, life box stabilizira življenje posameznikov v prostoru in omogoči pozitiven pretok energije.
Po določenem času zmanjša in izniči vpliv vodnih tokov in drugih škodljivih sevanj, kot so elektromagnetna polja.

Temeljito očisti vplive preteklosti in zmanjša vpliv okolice na delovanje individuuma ljudi, ki živijo v prostoru.

Energetsko očiščenje prostora, pomeni čiščenje energetskih vibracij, ki delujejo obremenjujoče, ali brisanje energetskih sledi, ki jih vsakodnevno vzpostavljamo v nekem prostoru.

Za slabe vibracije poznamo kar nekaj razlogov, glavni so negativno počutje, negativno izražanje, žalost, jeza, večne zamere, strah in nevoščljivost.

Zato je energijsko čiščenje prostora v nekaterih primerih nujno potrebno. Posebej po težki bolezni ali smrti družinskega člana, pred rojstvom otroka in  če še nikoli nismo očistili svojega doma negativnih energij.

Energijsko čiščenje je tudi smiselno, kadar ljudje okoli nas zbolevajo, posebej bližnji sosedje. Prav tako dom očistimo pred poroko, pred selitvijo in kadar želimo narediti korak naprej v svojem življenju. (a)

Glasba za čiščenje negativnih energij:

Ostale priporočene vsebine