Goji jagode – TOP recepti z goji jagodami

goji jagode
KAKO SHUJŠATI NA VAREN NAČIN? POGLEJ TU!

Če ste med tistimi nesrečneži ki se jim kilogrami neusmiljeno nabirajo, potem dobro veste, kako težko jih je izgubiti. Odrekanje priljubljeni hrani, večne diete, včasih tudi stradanje, vadbe in telovadba…

A kilogrami se kar kopičijo, pridruži se še kakšna bolezen in stres. Pri hujšanju potrebujemo vsako pomoč, ki jo lahko dobimo! Zato si morate prebrati naslednje: Goji jagode učinkovita pomoč pri izgubi kilogramov! 

Ljudje v takšnem položaju dobro vedo o čem govorim. Hujšanje je pri vsakem posamezniku poteka drugače, zato ni enotnega pravila ali shujševalne diete.Pred hujšanjem, tudi pred hujšanjem z goji jagodami, se posvetujmo z zdravnikom in skupaj ugotovimo kakšno je naš splošno zdravstveno stanje.

Če smo zdravi, potem ni razloga da se lotimo hujšanja na varen in zdrav način. Preden se lotimo diete je priporočljivo da blago razstrupimo jetra in očisti očistimo črevesje.

Goji jagode

Verjetno boste morali preizkusiti več načinov, da boste dosegli telesno težo, ki si jo želite. Več o varnem in zdravem hujšanju si preberite v članku 12 nasvetov, preden se lotite hujšanja!  Tukaj  vam bom predstavila goji jagode, ki so pri nas vzbudile zanimanje šele v zadnjem času in posamezniki imajo z njimi same lepe izkušnje

Hujšanje z goji jagodami je predvsem varno, saj kljub dietnemu prehranjevanju dobite vsa pomembna hranila, ki jih telo nujno potrebuje. Za goji jagode ste verjetno že slišali, a imamo za njih tudi lepo slovensko ime in sicer navadna kustovnica. Ta rastlina je zdravilna grmovnica, ki je na območju Tibeta, Himalaje, Kitajske in Mongolije že tisočletja znana kot vsestranska zdravilna rastlina.

Goji jagode preprečujejo razvoj in rast rakavih obolenj, dvigujejo življenjsko energijo, krepijo imunski sistem, zmanjšujejo holesterol, pomagajo pri nespečnosti in še pri veliko drugih zdravstvenih težavah.

Z uživanjem goji jagod lahko nadziramo krvni sladkor in apetit, zato so goji jagode učinkovita pomoč pri izgubi kilogramov. Pri uravnavanju krvnega sladkorja je zadolžen mineral krom, ki tudi pomaga ohranjati mišično maso med hujšanjem.

Goji jagode so samostojno živilo, hkrati pa lahko z njimi učinkovito dopolnimo vsakodnevno prehrano. Preden se lotimo hujšanja, je vsekakor priporočljivo da se  razstrupimo, kar lahko varno naredimo ravno z goji jagodami. Visoka vsebnost vlaknin daje občutek sitosti za dlje časa, s tem se izognete nevarnosti prenajedanja.

Uporaba goji jagod pri hujšanju

Plodove goji jagod lahko uživamo samostojno, ali pa jih mešamo k drugim jedem in pijačam. Uporabimo jih lahko pri pripravi smoothijev, lahko jih dodamo k muslijem, iz njih lahko naredimo marmelado, presni sok ali pa jih uživamo v obliki čaja.

Dnevno naj bi zaužili 10 g posušenih plodov, uporabljate pa lahko tudi lističe. Plodove hranimo v suhem in hladnem prostoru in jih ne izpostavljamo sončni svetlobi, saj se lahko njihova zdravilna moč precej zmanjša.

Smoothie iz goji jagod

V mešalniku zmešajte 2 žlici indijskih oreščkov in 2 žlici goji jagod, dodajte 1 skodelico svežega jagodičevja, 1 banano in 1,5 skodelice vode. Dobili boste okusen napitek, ki vas bo poživil in povrnil energijo.

Uporabljeno besedilo: Goji jagode učinkovita pomoč pri izgubi kilogramov

Kurja juha z goji jagodami

Recept za kurjo juho z goji jagodami sem našla na kitajskem kuharskem blogu in me je resnično navdušil. Recept se iz roda v rod prenaša že 2000 let, Kitajci verjamejo da jim ta juha vrača moči in jih ohranja mlade. Poleg goji jagod bomo v juho dodali tudi gobe šitake in ingver.

Juho lahko postrežemo kot samostojni obrok, saj je izredno krepčilna in jo lahko uživamo tudi ko smo na dieti.

Recept za kurjo juho z goji jagodami: 

  • 1 manjši piščanec
  • 6 žlic goji jagod
  • 2 l čiste piščančje juhe
  • 2 l vode
  • 2 veliki čebuli
  • 12 gob šitake
  • 10 cm ingverjeve korenine
  • 1 sveži čili
  • 8 strokov česna
  • poper in sol

Piščanca oplaknemo, osušimo in razrežemo. Šitake gobe narežemo na tanke rezine, če uporabljamo suhe, jih prej za nekaj časa namočimo v toplo vodo. Ingverjevo korenino olupimo in naribamo. Česen olupimo in stremo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Čili drobno sesekljamo. Goji jagode pred uporabo namočimo v hladno vodo in jih nekaj časa namakamo.

V večji lonec položimo razrezanega piščanca, prilijemo piščančjo jušno osnovo in vodo. Pristavimo na ogenj, dodamo narezano čebulo, gobe, ingver in čili. Juho zavremo in jo počasi kuhamo dve uri, da je piščanec popolnoma kuhan.

Tik pred koncem kuhanja, lahko v juho zakuhamo poljubne rezance, ker je juha po kitajskem receptu, se podajo kitajski rezanci.

Preden juho serviramo, dodamo odcejene goji jagode in strt česen.

piščančja juha z goji jagodami
Piščančja juha z goji jagodami