Marele vozički – lahkotni in uporabni

posted in: Drugo | 0

Vozički za dojenčke, ki se zložijo na način podoben dežniku so zelo priljubljeni zaradi svoje lahkotnosti in kompaktnosti. Ta vrsta vozičkov je idealna za potovanja, sprehode po mestu ali krajše izlete. Ljubkovalno starši vse vozičke, ki so lahki in priročni za potovanja imenujejo marele vozički. Čeprav to nekateri sploh niso.

Marele vozički imajo zelo specifičen način zlaganja. Širina in globina se zelo zmanjšata, sama višina ali dolžina zloženega vozička pa se običajno še malce podaljša. Idealni so za prevoz v prtljažniku v spodnjem delu hrbtnega naslonjala.

A samo ta kriterij je težko opredeliti kot faktor s katerim bi opredelili otroški voziček po meri staršev in otroka. Za to boste morali obdelati domačo nalogo. Na spletu lahko zasledite mnogo dobrih vsebin kako izbrati odličen in vam in otroku prilagojen voziček. A kot smo sami in kot to večina staršev slej ko prej naredi na koncu potrebujete dva vozička. A o tem kdaj drugič. Vrnimo se k lahkotnim vozičkom marelca.

Za doseganje lahkotnosti, ki jo starši potrebujemo, pa so v zasnovi proizvajalci morali sklepati nekatere kompromise. Pa poglejmo nekaj osnovnih lastnosti vozičkov z zlaganjem na dežnik.

Tehnične lastnosti marela vozičkov

Te vrste vozički so običajno med najlažjimi in precej lažji od vrst vozičkov, ki so v kompletih. Pogosto tehtajo med 4 do 7 kg, kar je za voziček malo.

Ko so zloženi imajo običajno zelo majhne dimenzije (razen dolžine) kar omogoča enostavno shranjevanje in prenašanje.

Za zlaganje uporabljajo preprost in preverjen mehanizem, ki omogoča hitro in enostavno zlaganje in razlaganje, pogosto tudi z eno roko. Ker gre za tko preverjen mehanizem je praktično nemogoče, da bi vam sistem zlaganja sploh kdaj odpovedal.

Marele vozički imajo ponavadi manjša, enostavna kolesa, ki so primerna za vožnjo po trdnih podlagah. Zato so te vrste vozički idealni za mestna potepanja, kjer je občasno potrebno skočiti na javni prevoz. Zaradi majhnih kolesa pa so neudobni in nepraktični za neravne terene. Kakšen občasen makadam boste prevozili brez težav, a v vožnji ne boste uživali ne vi, ne otrok.

Večina vozičkov marela ima nastavljiv naslon za hrbet. Zadnje čase se vse bolj uveljavlja zvezni način naklona, ki se nastavlja preko jermen. A ti vozički običajno ne ponujajo popolnoma ravne pozicije, primerno za novorojenčke. Vozički marela, ki se popolnoma položijo so bolj redkost kot pravilo.

Maksimalna teža, ki jo prenesejo je od 15-22 kg, a tu bodite pozorni. Marsikateri voziček ima skupno dovoljeno težo obremenitve 22 kg, se pravi otrok + vse ostalo.

Otroški voziček marela, ki se ga definitivno splača kupiti v 2024

Voziček Pliko Mini, ki ga proizvaja svetovno priznana blagovna znamka Peg Perego, je na trgu že mnoga leta in si je zaradi svoje visoke kakovosti in zanesljivosti pridobil zaupanje številnih staršev po vsem svetu. Ena od ključnih prednosti tega vozička je dejstvo, da na njega praktično ni reklamacij, kar priča o njegovi izjemni vzdržljivosti in kakovosti izdelave. Poleg tega, ko se odločite za Pliko Mini, imate možnost opcijskega nakupa bogatega nabora dodatkov, ki še dodatno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Med njimi so dežna prevleka, mreža proti komarjem, prevleka za noge in senčnik, ki vašemu malčku zagotavljajo udobje v vseh vremenskih razmerah.

Poleg tega je treba poudariti, da se naslon vozička lahko spusti do kot 150 stopinj, kar omogoča otroku, da med sprehodom udobno dremucka. Ta funkcija je še posebej uporabna pri daljših izletih ali sprehodih, ko je pomembno, da se otrok počuti sproščeno in udobno. Vse te lastnosti skupaj Peg Perego Pliko Mini uvrščajo med najbolj iskane in prednostne izbire za starše, ki iščejo lahek, vendar funkcionalen in zanesljiv voziček. Izberite Pliko Mini in se prepričajte, zakaj je ta voziček že leta na vrhu seznama želja staršev po vsem svetu.

Kljub preprostosti imajo vse

Kljub lahkotni konstrukciji ponujajo vse potrebne varnostne funkcije. Imajo 5-točkovne varnostne pasove, parkirno zavoro, UV zaščito, vzmetenje, zaklepanje sprednjih koles in še bi lahko naštevali.

Tudi oblazinjenja so kvalitetna, večinoma narejena iz lahkih, a trpežnih materialov.

Prav tako je moč dobiti vse vrste dodatkov, kot so mreže proti komarjem, prevleke za dež in senčnike.

Vsi vozički v EU imajo tudi certifikate, da so skladni z EU varnostnimi standardi in tako zagotavljajo varen prevoz vašemu otroku.

Marele vozički so še vedno priljubljeni zaradi svoje praktičnosti. Vendar se morate zavedati, da običajno ne ponujajo tako velikega udobja ali toliko funkcij kot večji, težji vozički. So pa odlična izbira za družine, ki so pogosto na poti ali imajo omejen prostor za shranjevanje.

Sorodna vsebina:
Otroški voziček z dodatno zabavo
Kako varno uporabljati otroški voziček
Kako premagati odpor otroka do vozička