SEO svetovanje ter kaj pričakovati

posted in: Aktualni zapisi | 0

Optimizacija spletnih strani igra pomembno vlogo v digitalnem marketingu, zato se veliko ljudi obrača k strokovnjakom, ki izvajajo SEO svetovanje. Takšna svetovanja delujejo na način, da strokovnjaki pomagajo manjšim spletnim stranem uspeti na Googlu.

SEO svetovanja potekajo tudi v Sloveniji, ampak morate biti previdni, da izberete pravilno svetovanje, ki vam lahko ponudi to, kar vaša spletna stran potrebuje. V spodnjem članku vam bomo razložili kako izbrati pravilno SEO svetovanje ter kaj lahko od dobrega svetovanja pričakujete.

Cilj optimizacije

Preden začnete s svojim SEO svetovanjem je dobro, da si določite cilj, ki ga želite doseči s svojo spletno stranjo. Na vaš cilj bo vplival tip vaše spletne strani. Na primer: Če je vaša spletna stran prodajna, bo vaš cilj, da prodate čim več produktov. Podobno bo za informacijsko spletno stran, kjer boste želeli pridobiti čim več bralcev.

V večini primerov bo vaš cilj čim večji promet na svoji spletni strani, kar lahko dosežemo z optimizacijo. Za večji promet na svoji spletni strani, si bomo morali določiti nekaj ključnih besed, na katere bo naša spletna stran ciljala.

Ključne besede izberemo na preprost način, upoštevati moramo naslednje spremenljivke:

  • Tematika naše spletne strani – Ta najbolj vpliva na izbiro ključne besede, saj moramo izbrati ključno besedo, ki bo vsebinsko povezana s našo spletno stranjo.
  • Težavnost ključne besede – Tukaj moramo upoštevati, koliko dela smo pripravljeni vložiti v optimizacijo spletne strani ter koliko pričakujemo od svojega SEO svetovanja.
  • Iskalni namen ključne besede – Iskalni namen ciljane ključne besede in naše spletne strani mora biti enak, če želimo pridobiti stranke na svojo spletno stran.

Svojo ključno besedo lahko izberete sami s pomočjo teh spremenljivk in nekaj spletnih orodij za iskanje ključne besede, lahko pa izberete ključno besedo s pomočjo SEO strokovnjaka. Priporočamo vam, da najdete samo nekaj ključnih besed, na katere bi lahko ciljali in jih predstavite na SEO svetovanju.

Primer optimizacije na Varčevanje-Energije.si

Vse uspešne in profesionalne spletne strani imajo plan za optimizacijo, ki jim pomaga s visokim uvrščanjem na spletnih iskalnikih. Primer dobro optimizirane spletne strani lahko vidimo na Varčevanje-Energije.si toplotna črpalka. Ta podstran glavne spletne strani Varčevanje-Energije.si je polna vsebine, ki je prikazana na ogromno različnih načinov.

Spletna stran vključuje več kot 5500 besed in cilja na več kot 7 ključnih besed hkrati. Vključje tudi več kot 80 slik in 340 povezav. Ta spletna stran je izjemno dobro optimizirana in je zato tudi tako uspešna na svojih targetiranih ključnih besedah.

Izbira ključne besede na primeru booster

Spletna stran Bubamara.eu booster cilja na ključno besedo booster, je pa res, da na več ključnih besed kot ciljamo, več strank lahko pridobimo.

Zato bomo za to spletno stran našli več ključnih besed, na katere lahko ciljajo. To bi lahko opravili na več načinov. Najbolj preprosto bi bilo, da bi si izmislili nekaj ključnih besed in nato preverili njihove statistike. Na srečo je SEO področje dovolj razvito, da ljudje gradijo brezplačna orodja, ki nam pri takšnih stvareh lahko pomagajo.

V tem primeru bomo uporabili spletno orodje keywordsheeter.com. To orodje nam na podlagi vpisanega korena besedne zveze prikaže ogromno podobnih ključnih besed na katere lahko ciljamo. Orodje nam tudi dovoli, da izberemo lokacijo in jezik iskanja, ki vplivata na rezultate.

V našem primeru v spletno stran vpišemo booster ter pritisnemo gumb “Sheet Keywords”. V prvih petih sekundah nam keywordsheeter prikaže 49 rezultatov povezanih s ključno besedo booster.

seo svetovanje

Pravilno SEO svetovanje

Kot smo že povedali je tudi v Sloveniji velika izbira SEO svetovanj, zato morate biti pripravljeni izbrati pravilnega SEO strokovnjaka. Pomembno je, da se zavedate pomembnosti optimizacije spletnih strani, saj lahko za vedno vpliva na vašo kariero.

Za izbiro pravilnega SEO svetovanja morate biti pozorni na kariero svojega bodočega mentorja. Dobro je vedeti katere stranke so se že udeležile tega SEO svetovanja ter kakšen je njihov status. Preglejte tudi uspeh spletne strani, na kateri je SEO svetovanje reklamirano.

Kadar boste zadovolni s svojo raziskavo preglejte ponudbo spletne strani. Spletna stran vam mora ponuditi točno to, kar potrebujete in za zadovoljivo ceno. Pri izbiranju pravilnega SEO svetovanja je pomembno, da postavite kvaliteto pred ceno, saj drugače obstaja možnost, da ne boste pridobili nič.

NAMIG: SEO svetovanje sodi v sklop digitalije in spletnega trženja. V odvisnosti od tega na katerem spletnem oz. digitalnem kanalu delujete v svoji panogi, poiščite svetovalca konkretno za tisti spletni kanal v katerem želite sami okrepiti svoje znanje in aktivnosti ter rezultate. Pregled vseh digitalnih kanalov boste našli v prispevku Kaj je digitalni marketing.

SEO svetovanje na SEO-Praktik.si

Kot smo že prej povedali je na spletu ogromno SEO svetovanj, zato smo se odločili, da vam bomo priporočili SEO svetovanje, ki se nam zdi najbolj učinkovito. Na spletni strani SEO-Praktik.si informativni cenik avtor namreč ponuja SEO mentoriranje ter prikazuje tudi svoj izobraževalni plan.

Avtor spletne strani je namreč Matija Zajšek, zelo znan slovenski SEO strokovnjak, ki je mentoriral za veliko znanih profesionalnih spletnih strani. Zraven samega mentoriranja vam spletna stran ponuja tudi brezplačne članke, ki so polni SEO nasvetov.

seo svetovanje

 

Spletna stran je zelo izkušena in avtor je zanesljiv, zato se nam zdi, da je definitivno dobro razmislit o njihovi ponudbi.

Kaj lahko pričakujete od SEO svetovanja

Večina SEO svetovanj se bo začela s tem, da vam bo vaš mentor predstavil določene cilje oziroma predvidene rezultate. Vseeno je dobro vedeti, kaj lahko pričakujete.

Najprej je dobro vedeti, da bo proces najverjetneje optimizacije trajal več mesecev, čas je odvisen od težavnosti ter kooperacije. Če želite izvedeti približno težavnost svoje ključne besede, jo lahko preverite s spletnim orodjem kot je ubersuggest.

Naslednja stvar je, da boste morali najverjetneje veliko pisati. To bo na vaši spletni strani, ki jo želite dvigniti med Google rezultati ter na tujih spletnih straneh, preko katerih boste gradili povezave na svojo spletno stran. Najverjetneje boste pisali o svoji stroki oziroma o stroki svoje spletne strani.

Optimizacija spletnih strani lahko samo pozitivno vpliva na vašo spletno stran. Ne samo to, ampak bo optimizacija drastično dvignila število obiskov na vašo spletno stran. Če vam uspe v optimizaciji je zelo možno, da boste uspeli še na drugih straneh preko svojega podjetja. To se bo zgodilo zaradi prepoznavnosti, ki jo boste pridobili s spletno stranjo.

Primer uporabe orodja ubersuggest na metalizacija

Spletna orodja so zelo pomembna za uspešno optimizacijo, zato je dobro, da jih poznamo čim več ter, da jih znamo uporabljati. Ker smo v prejšnjem odstavku omenili orodje ubersuggest je samo pravično, da vam prikažemo kako deluje.

To orodje je zgrajeno v obliki spletne strani, katero lahko uporablja vsak brezplačno do trikrat na dan. Ubersuggest je ustvaril uspešni SEO strokovnjak Niel Patel, zato spletna stran nudi ogromno SEO uporabnih informacij. Orodje ponuja tudi možnost izbire lokacije iskanja ter jezika, podobno kot Keywordsheeter.

Ubersuggest bomo uporabili na ključni besedi metalizacija ter prilagodili lokacijo ter jezik na Slovenijo ter slovenščino. Nato pritisnemo “išči” ter pridobimo ogromno statističnih informacij o ključni besedi. Izvemo lahko iskalni volumen, SEO težavnost ter vodilne spletne strani, kot je POS-Plastika.si.

seo svetovanje

Niel Patel ima tudi kanal na Youtube, kjer prikazuje pomembne lekcije za ljudi, ki jih zanima SEO. Če so vam všeč informacije v video obliki vam definitivno priporočamo obisk tega kanala.

Vpliv optimizacije na Pohištvo123.si

Pohištvo123.si barski stoli je zelo dober primer zgodbe o uspehu s pomočjo optimizacije spletne strani. Podjetje Pohištvo123 je namreč zelo uspešno podjetje, ki ima veliko izkušenj na marketingu. Njihov uspeh pa se je izboljšav še veliko več, ko so začeli s optimizacijo svojih spletnih trgovin.

Spletna stran je tedaj dobila veliko ime na spletu ter si drastično povečala prepoznavnost. Spletna stran je sedaj ena izmed najbolj uspešnih spletnih trgovin s barskimi stoli na slovenskem trgu. Njihova spletna stran je zelo urejena ter uporabnikom prijazna, zato vam močno priporočamo obisk.

seo svetovanje

Dodatne informacije:

  • ena izmed možnosti pristopa k bolj učinkoviti obliki izvajanja SEO optimizacije je zraven iskanja ustreznega SEO svetovalca tudi, da se SEO optimizaciji priučite sami. Na spletni strani Optimizacija spletnih strani v 12 korakih boste našli brezplačen SEO tečaj, ki vas v 12 korakih vodi do samostojnega obladovanja in razumevanjas izvajanja onsite SEO optimizacije.

Ostali članki:

Vstopna stran futr.si
Pisanje člankov
SEO svetovanje
Optimizacija spletnih strani

Ne spreglejte: