Aktualni zapisi

Recept za vložene šalotke

Recept za vložene šalotke! Na kaj moramo biti pozorni pri vlaganju šalotk? Uporabite sveže, trde in nepoškodovane šalotke. Izogibajte se mehkim ali poškodbam šalotkam. Šalotko temeljito operite pod hladno vodo. Nato jo olupite, da odstranite zunanje suhe in umazane plasti.

Šalotke lahko vlagate cele, narezane na polovice ali tanke rezine, odvisno od vaših želja. Rezanje na enakomerne kose zagotavlja enakomerno vlaganje. Odlična ideja za ozimnico!

Recept za vložene šalotke

Nekaj nasvetov za uspešno vlaganje šalotk: Uporabite kakovosten kis, kot je beli vinski kis, jabolčni kis ali balzamični kis. Kislina v kisu pomaga pri konzerviranju in daje šalotki okus. Uporabite pravilna razmerja med kisom, vodo, sladkorjem in soljo.

Klasična marinada za šalotko običajno vsebuje razmerje 1:1 med kisom in vodo.Kozarce in pokrove sterilizirajte tako, da jih postavite v vrelo vodo za nekaj minut ali uporabite pomivalni stroj na najvišji temperaturi. To je ključni korak za preprečevanje razvoja bakterij. Kozarce shranjujte na hladnem, temnem mestu. Vložena šalotka naj zori vsaj en teden pred uporabo, da se okusi razvijejo.

Danes bomo vložene šalotke izboljšali s svežim hrenom!

Sestavine za vložene šalotke:

  • 1, 5 kg šalotk ( zadostuje za 5 kozarcev po 370 ml)
  • 60 g soli
  • 1/2 l zeliščnega kisa
  • 1/4 l vode
  • 5 cvetov kopra
  • 5 vejic pehtrana
  • 1 majhna hrenova korenina
  • 2 žlici celega belega popra
  1. Šalotke položimo v mrzlo vodo za toliko čas, da postane rjava lupina mehka. Ko se lupina zmehča jo olupimo in potresemo s soljo. Šalotke pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
  2. Naslednji dan šalotke na hitro speremo z mrzlo vodo in osušimo. Medtem ko se šalotke sušijo, odstranimo tanko prozorno kožico.
  3. Zavremo kis in vodo in v mešanici skuhamo šalotke, da postanejo steklaste. S penovko jih poberemo iz lonca, odcedimo in zložimo v kozarce.
  4. Čez šalotke prelijemo vročo mešanico, dodamo začimbe, poprova zrna in na tanke rezine narezan hren. Kozarce trdno zapremo, postavimo s pokrovčkom navzdol, pokrijemo in počasi ohladimo.
  5. Vložene šalotke hranimo v temnem in hladnem prostoru.

Priporočam tudi recepte:

 

Karmen

Recent Posts

SEBOROIČNI DERMATITIS – KAKO GA PREPREČITI

Kaj je seboroični dermatitis? Seboroični dermatitis ali ekcem je kronično vnetno stanje kože, ki prizadene…

1 dan ago

Živila, Ki Lahko Poslabšajo Artritis in Bolečine v križu

Bolečine v križu in artritis spadata med najpogostejše težave, ki vplivajo na kakovost življenja milijonov ljudi po svetu.…

2 dneva ago

Najbolj priljubljene Božične sladice v Sloveniji

Najbolj priljubljene Božične sladice v Sloveniji! Tradicionalni slovenski Božični recepti so še vedno izredno priljubljeni,…

5 dni ago

Recepti za najboljše božične piškote

Recepti za najboljše božične piškote! Božični čas ni popoln brez omamnih vonjav sveže pečenih piškotov.…

6 dni ago

Katere so najbolj priljubljene božične sladice?

Katere so najbolj priljubljene božične sladice? Božični čas je pravi raj za sladkosnede! Vonj po…

7 dni ago

Kako Zadosten Vnos Vode Podpira Zdravje Hrbta in Preprečuje Bolečine v Križu

Redko kdo povezuje pitje vode z zdravjem hrbta, a zadosten vnos tekočine igra ključno vlogo…

1 teden ago

This website uses cookies.