Recept za vložene šalotke! Na kaj moramo biti pozorni pri vlaganju šalotk? Uporabite sveže, trde in nepoškodovane šalotke. Izogibajte se mehkim ali poškodbam šalotkam. Šalotko temeljito operite pod hladno vodo. Nato jo olupite, da odstranite zunanje suhe in umazane plasti.
Šalotke lahko vlagate cele, narezane na polovice ali tanke rezine, odvisno od vaših želja. Rezanje na enakomerne kose zagotavlja enakomerno vlaganje. Odlična ideja za ozimnico!
Nekaj nasvetov za uspešno vlaganje šalotk: Uporabite kakovosten kis, kot je beli vinski kis, jabolčni kis ali balzamični kis. Kislina v kisu pomaga pri konzerviranju in daje šalotki okus. Uporabite pravilna razmerja med kisom, vodo, sladkorjem in soljo.
Klasična marinada za šalotko običajno vsebuje razmerje 1:1 med kisom in vodo.Kozarce in pokrove sterilizirajte tako, da jih postavite v vrelo vodo za nekaj minut ali uporabite pomivalni stroj na najvišji temperaturi. To je ključni korak za preprečevanje razvoja bakterij. Kozarce shranjujte na hladnem, temnem mestu. Vložena šalotka naj zori vsaj en teden pred uporabo, da se okusi razvijejo.
Danes bomo vložene šalotke izboljšali s svežim hrenom!
Sestavine za vložene šalotke:
Priporočam tudi recepte:
Kaj je seboroični dermatitis? Seboroični dermatitis ali ekcem je kronično vnetno stanje kože, ki prizadene…
Bolečine v križu in artritis spadata med najpogostejše težave, ki vplivajo na kakovost življenja milijonov ljudi po svetu.…
Najbolj priljubljene Božične sladice v Sloveniji! Tradicionalni slovenski Božični recepti so še vedno izredno priljubljeni,…
Recepti za najboljše božične piškote! Božični čas ni popoln brez omamnih vonjav sveže pečenih piškotov.…
Katere so najbolj priljubljene božične sladice? Božični čas je pravi raj za sladkosnede! Vonj po…
Redko kdo povezuje pitje vode z zdravjem hrbta, a zadosten vnos tekočine igra ključno vlogo…
This website uses cookies.