Pisalna miza v omari

posted in: Uncategorized | 0

Pisalna miza v omari je praktična pohištvena rešitev za tiste primere opremljanja stanovanj, kjer imamo težavo s prostorsko stisko. Oziroma za tiste sobe, kjer si zraven garderobne ali knjižne omare zelo težko privoščimo prostor za dodatno mizo ali namzno ploskev.

Za opremo bodisi garderobne bodisi knjižne omare s pisalno mizo, se največkrat odločamo, ko imamo na voljo le majhen obzidni prostor, kamor lahko postavimo le omaro ali le pisalni prostor, največkrat pa v tem kotičku potrebujemo tako odlagalne površine, kot tudi površino za pisanje.

Pisalna miza v omari

Iz vidika optimalnega izkoristka prostora se pisalna miza v omari največkrat pojavi kot pohištvena rešitev, kjer imamo v spodnjem delu namizno plsokev, nekoliko nad njo pa odprte, zaprte ali kombinirane police za odlaganje knjig, zvetkov ali druge dokumentacije, ki so jo morda za popoldansko delo za računalnikom, prinesemo iz službe.

Pisalna miza v omari, največkrat nastane v enem pohištvenem kosu, kjer omara sega od tal do stropa, iz leve proti desni pa omaro zapirajo stenske ličnice. Znotraj takšne, enostavne omare, stoji pisalna miza, ki se lahko drži ogrodja omare, lahko pa je pisalna miza povsem prostostoječa v omari.

V kolikor iščemo rešitev skozi prizmo cenovno ugodnega nakupa pisalne mize v omari, je ponavadi cenejša opcija ta, da kupimo ločeno pisalno mizo (lahko je tudi manjša, prenosljiva računalniška miza), ogrodje za omaro pa si bodisi izdelamo sami ali pa naročimo ločen omarni korpus.

pisalna miza v omari

Na sliki zgoraj lahko vidite pisalno mizo, ki se nahaja v spodnjem delu omare, hkrati ima pod namizno ploskvijo en odprti in en zaprti predal, nad delovnim prostorom nad namizno površino, pa se nahaja po celotni širini omare, knjižni regal, ki je na svoji levi strani zaprt z regalno ličnico, na svoji desni strani pa odprt in razdrobljen kar na 4 odprte poličnike.

Pri snovanju pohištvenih rešitev za pisalni kotiček, tudi za otroške sobe, in knjižni ali a+garderobni kotiček hkrati, ne smemo pozabiti tudi na inštalacijo utorov, ki bodo služili za svetila in vso potrebno omrežno in električno inštalacijo za računalniške naprave ob in na mizi sami. Nemalokrat tovrstne pohištvene rešitve, najbolje pridejo do izraza v kolikor so v celoti izdelane po merah prostora, na slovenskem trgu pa jih pogosto ponujajo specialisti za pohištvo po meri in mizarji, ki izdelujejo vgradne omare po naročilu.

K majhnim prostorom je potrebno najti tudi ustrezen pisarniški stol. Na povezavi si preberite več o tem kakšen pisarniški stol priporočamo.