Kaj tvoj telefon potrebuje s seboj na počitnicah?

posted in: Drugo, Ideje za potovanja | 0

[Toc]

Priprava na počitnice običajno vključuje pakiranje stvari, a pogosto pozabimo na enega najbolj ključnih spremljevalcev naših potovanj – naš telefon.Medtem ko smo na počitnicah, naši telefoni opravljajo številne funkcije, od pomoči pri navigaciji, do komunikacije z družino in prijatelji ter zajemanja nepozabnih trenutkov s fotoaparatom. Zato je zelo pomembno, da poskrbimo za ustrezno opremo, ki bo omogočila, da bo naš telefon pripravljen na vse izzive in dogodivščine, ki jih prinesejo počitnice. Tukaj je nekaj ključnih dodatkov, ki jih potrebujete za svoj telefon na počitnicah.

 

1. Power Bank ali prenosna baterija

Je eden izmed najpomembnejših pripomočkov za vaš telefon na počitnicah. Med potovanjem boste veliko uporabljali svoj telefon za navigacijo, fotografiranje in druge aktivnosti, kar lahko hitro izprazni baterijo vašega telefona. Zato je Power Bank odličen dodatek, ki vam bo omogočil hitro in preprosto polnjenje vašega telefona, ne glede na to, kje se nahajate.

Ob nakupu bodite pozorni da ima prenosna baterija čim večjo kapaciteto, da boste lahko vaš telefon polnili večkrat, poleg tega pa mora biti še vedno priročne velikosti. Razmislite tudi o tem, ali boste polnili več naprav hkrati in katere priključke potrebujete na power banku. Seveda si lahko priskrbite tudi kakšen drug polnilec, ki bo ustrezal vašim potrebam. Za lažjo izbiro, si lahko v tem članku preberete kakšne vrste polnilcev poznamo: Različne vrste polnilcev za telefone

2. Polnilec za telefon

Polnilec za telefon je na potovanju izjemno pomembna naprava. Ko ste na poti, je telefon ena izmed najpomembnejših naprav, ki jo uporabljate za komunikacijo s svojimi bližnjimi, brskanje po internetu, fotografiranje in še veliko več. Vendar pa je naprava uporabna le, če ima dovolj energije.

Polnilec za telefon vam omogoča, da napravo napolnite, ko imate dostop do elektrike in ko je to potrebno. Premislite ali boste na potovanju več časa v hotelu, apartmaju, kampu ali boste več časa na poti v avtomobilu, avtobusu ali kje drugje? Potem pa se lahko odločite ali potrebujete stenski ali avto polnilec za telefon. Stenski polnilci so primerni, če imate dostop do električne vtičnice, na primer v hotelu. Avto polnilci so odlični, če ste na cesti, saj jih lahko uporabite v vašem avtomobilu. Seveda pa so že prej omenjeni prenosni polnilci, najboljša izbira za potovanje kjerkoli in kamorkoli. Prenosni polnilci so majhni in lahki, zato jih lahko preprosto nosite s seboj v torbi ali nahrbtniku.

Če potujete, je polnilec za telefon torej nujen dodatek. Zato si zagotovite kakovosten polnilec za telefon, ki ustreza vašim potrebam, da bo vaš telefon vedno deloval in da boste lahko ohranili stik z vašimi bližnjimi in svetom okoli sebe.

3. Potovalni adapter

Različne države imajo različne standarde za električne vtiče in napetosti, zato lahko da vaše naprave ne bodo delovale, če jih priključite neposredno v vtičnico. S potovalnim adapterjem lahko priključite vaše naprave v vtičnice, ki so običajno na voljo v hotelih, letališčih in drugih javnih prostorih.

 

Potovalni adapterji so še posebej pomembni za potnike, ki se potujejo v več držav, saj imajo lahko vsaka država svoje standarde in specifikacije za električne naprave. Če imate pravi potovalni adapter, lahko svoje elektronske naprave uporabljate brez težav, ne glede na to, kje se nahajate. Poleg tega pa je potovalni adapter tudi pomemben za varnost. Če uporabljate neustrezen adapter, lahko pride do nevarnih situacij, kot so preobremenitve, kratki stiki ali celo požari. Zato je pomembno, da izberete pravi potovalni adapter za vaše naprave in se prepričate, da ga uporabljate v skladu z navodili.

Torej če ste pravi popotnik je za vas potovalni adapter nepogrešljiv element kadarkoli potujete v tujino. Zagotavlja vam varno in zanesljivo uporabo vaših elektronskih naprav in vam omogoča, da ostanete povezani s svetom, ne glede na to, kje se nahajate.

4. Slušalke

Tudi slušalke so eden izmed nepogrešljivih pripomočkov na počitnicah. Pomagajo vam lahko zmanjšati hrup okoli vas kar je še posebej koristno, če potujete v hrupnih okoljih, kot so letališča, avtobusi ali vlaki. S slušalkami lahko poslušate glasbo, podkast ali audioknjigo in se tako sprostite brez motečih zunanjih zvokov. Prav tako so super pripomoček za zagotavljanje zasebnosti, na primer če želite poslušati svojo glasbo, je to lahko moteče za druge ljudi v vaši okolici. S slušalkami se lahko izognete tej težavi in ​​imate zasebno izkušnjo poslušanja.

Prav tako lahko s slušalkami opravljate zasebne in dolge klice, brez da bi pogovor slišali vsi mimoidoči in brez da bi vam bilo treba držati telefon v rokah. Prav tako vam lahko slušalke pomagajo k boljšemu spancu, predvsem če spite na vlaku ali letalu, lahko s slušalkami zmanjšate hrup ali si nastavite pomirjajočo glasbo.

5. Zvočnik

Če ste ljubitelj glasbe in se radi zabavate, vam lahko Bluetooth zvočnik ponudi boljšo kakovost zvoka kot vaš mobilni telefon ali prenosni računalnik. Zvočniki imajo pogosto boljše base in glasnost, kar vam omogoča, da uživate v svoji najljubši glasbi ali podcastu. Prav tako vam Bluetooth zvočnik omogoča, da predvajate glasbo brez žic in kablov, kar je še posebej uporabno, če imate mobilni telefon z omejenim priključkom za slušalke.

Če potujete s prijatelji ali družino, lahko Bluetooth zvočnik uporabite za deljenje glasbe. Vsak lahko prispeva svoj seznam predvajanja in zvočnik omogoča, da vsi uživajo v glasbi skupaj. Ker so Bluetooth zvočniki brezžični, jih lahko postavite kamorkoli v prostoru ali na prostem, kjer si želite poslušati glasbo. To vam omogoča, da imate glasbo vedno pri roki, kjerkoli se nahajate.

6. Stojalo ali nosilec za telefon

Nosilec za telefon je naprava, ki omogoča, da vaš telefon varno pritrdite na različne površine, kot so avtomobilski armaturna plošča, kolesarski ročaj, mizo ali steno. Njegova glavna prednost je, da vam omogoča, da uporabljate telefon brez rok, kar je zelo koristno v številnih situacijah, predvsem na počitnicah.

Držalo za telefon vam omogoča stabilnejše držanje telefona med fotografiranjem ali snemanjem, kar vodi v boljše posnetke in selfije. Tako se lahko izognete neželenim zamegljenim slikam ali neuspešnim posnetkom. Prav tako lahko nosilec zmanjša napetost v vaših rokah ko telefon držite dlje časa. Tako lahko brezskrbno gledate film, urejate slike ali se pogovarjate po telefonu, ne da bi se utrudili.

Če na počitnicah izvajate aktivnosti,kot so pohodništvo, kolesarjenje ali plavanje, vam lahko držalo za telefon pomaga preprečiti, da bi telefon izpadel iz rok in se poškodoval. Predvsem pri kolesarjenju po neznanem, vam lahko nosilec za telefon pride še kako prav. Tako lahko varno uporabljate telefon med kolesarjenjem, gledate po zemljevidu, poslušate glasbo ali opravite klic.

Držalo za telefon vam omogoča tudi, da ga postavite na različne površine in ga uporabljate kot navidezni ekran, kadar želite predvajati videoposnetek ali si ogledati fotografije. Tako lahko telefon uporabljate kot mini televizijo ali računalnik, kjer koli že počitnikujete.

7. Zaščita telefona

Med potovanjem se vaš telefon lahko hitro poškoduje, zato je pomembno, da ga že pred potovanjem zaščitite. Kamorkoli že greste je pomembno, da imate na telefonu dober ovitek za telefon ali torbico in zaščitno steklo za zaščito ekrana. Vseeno pa razmislite, kaj vse boste počeli na počitnicah in ali potrebujete zaščititi vaš telefon še kako drugače. Na primer, če greste kam kjer boste veliko v stiku z vodo, potem si priskrbite še kak vodoodporen etui za telefon. Če se boste na počitnicah veliko ukvarjali s športom, potem izberite še kakšno od športnih torbic za telefon.

Najbolj nujne pripomočke, ki jih potrebuje vaš telefon na počitnicah, smo pregledali. Če pa želite bolj razširjen seznam stvari, ki bi vam lahko prišle prav na počitnicah ali potovanju, pa si lahko preberete naslednji zapis: Kaj vzeti na potovanje

 

VIRI:

(1) – Smartertravel

(2) – GSM arena

(3) – Tom’s Guide