Fižolova juha s krompirjem je odlična enolončnica, ki jo lahko postrežemo kot samostojno jed. Danes bomo okusno fižolovo juho obogatili s prekajenim mesom. Fižolova juha s prekajenim mesom je že sama po sebi bogata jed, vendar jo lahko s preprostimi dodatki in tehnikami še izboljšate ter obogatite. Za boljši okus lahko v juho dodamo korenje, narežite ga na majhne kolobarje ali kocke. Skuhan bo sladek in mehkejši, kar lepo dopolni okus prekajenega mesa. Namesto prekajenega mesa, lahko v juho dodamo skuhano klobaso.
Sveži paradižnik ali paradižnikova mezga dasta blago kislost in poudarita bogat okus juhe. Uporabite svež narezan paradižnik ali pa konzerviranega, ki ga dodate med kuhanjem. Kombiniranje različnih vrst fižola lahko popestri juho. Na primer, rdeči fižol ima nekoliko bolj sladek in oreščkast okus, medtem ko je beli fižol bolj kremast. Mešanica različnih vrst bo dodala raznolikost tako v okusu kot v teksturi.
Fižolovo juho lahko pripravimo s fižolom iz konzerve, če pa uporabimo fižol v zrnju, ga moramo prej namočiti. Fižol namočimo čez noč in tako ga bomo zmehčali in skrajšali čas kuhanja. Zakaj moramo fižol pred kuhanjem namakati? Fižol je suho stročje, ki ga je pred kuhanjem potrebno namočiti iz več razlogov. Namakanje pomaga izboljšati teksturo, okus, prebavljivost in skrajša čas kuhanja. Suh fižol potrebuje precej dolgo časa, da se popolnoma skuha. Če ga pred tem namočimo, absorbira vodo, kar zmehča lupino in omogoči hitrejšo termično obdelavo.
Brez namakanja se čas kuhanja fižola lahko podvoji ali celo potroji, kar ni energetsko učinkovito. Fižol vsebuje oligosaharide, specifične sladkorje, ki jih naše telo težko prebavi, kar lahko povzroči napenjanje in prebavne težave. Namakanje pomaga odstraniti nekaj teh sladkorjev, saj se raztopijo v vodi, ki jo nato odlijemo. To bistveno zmanjša neprijetne prebavne učinke.
Fižolovo juho s krompirjem postrežemo kot samostojno jed, zraven ponudimo kos sveže pečenega kruha. Če želimo bolj gosto juho, dodamo več pretlačenega krompirja, za bolj redko juho pa prilijemo več krompirjevke.
Recepti za najboljše božične piškote! Božični čas ni popoln brez omamnih vonjav sveže pečenih piškotov.…
Ko izbirate pašček za uro, gre za več kot le za funkcionalno odločitev. Paščki za…
Katere so najpogostejše napake pri peki biskvitnega peciva? Biskvitno pecivo je osnova številnih sladic, vključno…
Recepti in ideje za božične sladice! Božični čas je nekaj posebnega – svetle lučke, vonj…
Kako skuhamo dober segedin? Ko pride zima in temperature padejo, ni nič boljšega kot okusna,…
Recept za fižolovo juho s klobaso! Odlična jed na žlico, ki je polna hranil, saj…
This website uses cookies.