Je otroški voziček primeren za novorojenčka?

posted in: Drugo | 0

Mnogo staršev bi se zaradi cene najraje izognili nakupu otroškega vozička 3v1 in izvedlo nakupa samo otroškega vozička v katerem bi nato otroka vozilo od rojstva dalje. Pa je to dobra odločitev?

Za vas smo preverili prednosti in slabosti takega nakupa. Poglejmo podrobneje.

Kaj potrebuje novorojenček.

Ravno ležišče

Novorojenčki potrebujejo povsem ravno ležišče. V prvih mesecih življenja otrok še nima dovolj razvite vratne muskulature, da bi lahko sam držal glavico zato je pomembno, da voziček omogoča popolnoma vodoravno ležišče, kjer bo otrok v najbolj optimalnem in varnem položaju.

Torej, če se pri otroškem vozičku hrbtišče lahko popolnoma položi potem ni ovir, da v njemu ne bi vozili tudi novorojenčka.

Zaščito in udobje

Košara otroku nesporno nudi večje udobje kot otroški voziček. Če izbirate samo otroški voziček za novorojenčka je pomembno, da je voziček dobro oblazinjen. Ta zagotavlja zaščito pred vremenskimi vplivi, kar običajno opravlja trda košara.

Varnost

V mnogo košarah lahko otroka tudi prevažate v avtu. Z upoštevanjem navodil so te košare homologirane za varen prevoz novorojenčkov v avtu. Daljša pot bo za novorojenčka absolutna prijetnejša če se bo vozil v košari.

Mi vam predlagamo uporabo vozička 3v1.

Za prevoz novorojenčka v avtu boste potrebovali vsaj en del otroške opreme, košaro ali avtosedež. Če nič od tega nimate se vam nakup samo vozička praktično ne splača. Ob nakupu vozička in avtosedeža ločeno boste na primerljivi ceni kompleta. Avtosedeži, ki pa jih prilagajo priznane blagovne znamke so med bolje ocenjenimi na testu.

Nakup vozička se vam izplača samo, če že imate varen avtosedež, ki ni starejši od 5 let!

Sedaj, ko vidite da je izbira kompleta v večini primerov boljša izbira boste kasneje obstali pred vprašanjem kdaj otroka prestaviti iz vozička v športni del vozička. Vse o tej dilemi pa lahko preberete tukaj.