Prav gotovo vsi poznate borovnice. Slastne črne jagode rastejo na nizkem grmičku, ki ima majhne ovalne liste. Hujšanje z borovnicami ni zelo poznano, je pa vsekakor zelo cenjeno. Vsak, ki ima težave z odvečnimi kilogrami, je hujšanje z borovnicami prava in predvsem varna izbira.
Kazalo
Pri borovnici je zdravilno prav vse, najbolj cenjen pa je seveda sadež, sočen, črn in nadvse dobrega okusa. Poleg špinače in lososa je borovnica ena izmed treh najpomembnejših vrst super hrane.
Borovnice vsebujejo veliko vrsto snovi, ki zdravilno vplivajo na naše telo, zelo pomembno pa je tudi hujšanje z borovnicami, kjer uspešno na pomoč priskoči topna vlaknina pektin.
Zakaj je hujšanje z borovnicami tako zelo uspešno? Verjetno veste, da je uživanje sadja, zelenjave in jagodičevja zelo zdravo. Pa veste zakaj? Sadje poleg vode (75% – 95 %) vsebuje veliko vitaminov, sadnih kislin, mineralov, ogljikovih hidratov in vlaknin.
Prav zaradi vsebnosti vlaknin, pa je sadje dober spremljevalec pri hujšanju. Izguba kilogramov z borovnicami je ponavadi uspešno prav zaradi topne vlaknine pektin.
Vlaknine so kot sestavine živil rastlinskega izvora zelo pomembne v naši prehrani. Vlaknine dejansko potujejo od ust do debelega črevesja, ne da bi se kemično spremenile. Čudovit vir vlaknin je tudi indijski trpotec! Prav vlaknine vam bodo pomagale kadar vas bo napenjalo in boste napihnjeni, zato je uživanje borovnic skozi celo leto zelo priporočljivo.
Borovnice so najbolj poznane po vsebnosti vlaknin, zato hujšanje z borovnicami poteka zdravo in varno, borovnice pa nas tudi dobro nasitijo in s svojimi zdravilnimi učinki dobro vplivajo na naše telo, prav tako pa med hujšanjem preprečujejo slabokrvnost.
Redno uživanje borovnic vam prinaša mnogo več:
Švedska borovničeva juha je tradicionalna švedska jed, ki jo lahko ponudimo toplo ali ohlajeno, kot sladico ali kot glavno jed. Odlična in izredno okusna juha – sladica!
Borovnice preberemo, odstranimo liste in peclje. Stresemo jih v lonec, dodamo vodo in sladkor. Dve žlici vode prihranimo.
Vse skupaj počasi zavremo in kuhamo približno pol ure, da se sladkor raztopi in borovnice zmehčajo ter pričnejo razpadati. Vmes večkrat premešamo.
Koruzni škrob zmešamo z dvema žlicama vode, ki smo ju prihranili. Dobro zmešamo, da dobimo gladko maso. Ko so borovnice že skoraj razpadle, juho odstavimo z ognja in jo pretlačimo z palični mešalnikom, vendar nekaj borovnic pustimo celih. Nato v juho vmešamo koruzni zdrob, pazimo, da se ne zlepi v kepe, zato ga moramo močno vmešati v juho.
Juho nato postavimo nazaj na ogenj in jo še nekaj časa počasi kuhamo, da se primerno zgosti. Juho postrežemo toplo ali hladno, obvezno pa zraven ponudimo žlico rastlinske sladke smetane.
Panna cotta recept s svežimi jagodami z jagodami je preprost za pripravo in je primeren…
Merilec krvnega tlaka je ključen pripomoček za spremljanje zdravja srca in ožilja. Z njegovo pomočjo…
Najboljši vampi po tržaško! Vampi po tržaško predstavljajo kulinarični biser, ki izvira iz bogate tradicije…
Regrat - čudovito zelišče in kulinarična poslastica! Na pomlad ko začnejo poganjati prve pomladne cvetlice,…
Svinjska pečenka v pečici! Če želite pripraviti okusno in sočno svinjsko pečenko v pečici, potrebujete…
Prvih dvadeset godina Prvog plinarskog društva (PPD), pod vodstvom izvanrednog lidera, Pavla Vujnovca, svjedoče o…
This website uses cookies.