POVABITE SVOJE DRAGE NA PIKNIK V NARAVO! UŽIVALI BODO TUDI OTROCI! POGLEJ!

Ali mislite, da skodelice za kavo ne sodijo na piknik v naravi? Seveda sodijo, posebej če želimo  organizirati nepozabno, igrivo in veselo srečanje. Najlepši trenutki v našem življenju so tisti, ki jih preživimo v družbi svojih najbližjih. Če se običajno srečujemo v mamini kuhinji in dobimo nedeljska kosila postrežena na njenem najljubšem jedilnem servisu, potem je mogoče čas, da organiziramo piknik v naravi.

Pa ne na domačem vrtu, ampak pravi piknik, na katerega bomo hrano odnesli v lični košarici, pokriti z rdeče, belim, kockastim prtom. Povabljene bomo pogostili v neokrnjeni naravi in nam koncu jim bomo ponudili kavo v pravih, porcelanastih skodelicah. Vam je všeč? Potem preberite do konca in izvedeli boste vse o tem, kako pripraviti piknik v naravi!

Skodelice za kavo iz porcelana na pikniku v naravi! Zakaj pa ne?

Beseda piknik v pravem pomenu, ne pomeni pečenje čevapčičev na svojem vrtu, pač pa je pravi piknik pustolovščina daleč od doma, v neokrnjeni naravi.

Na piknik povabimo svojo družino in prijatelje, nato pa se podamo na vznemirljivo načrtovanje. Misliti moramo prav na vse! Na prtičke, jedilni pribor, kozarce, krožnike, skodelice za kavo in seveda na hrano!  Za piknik seveda potrebujemo tudi lepo vreme in izbrati moramo primeren prostor.

Kaj je lepšega, kot prostor v bližini gozda in ob žuborečem potoku. Poletje je čas vonja pokošenih trav in pogosto tudi raznih žuželk, ki nam lahko skrbno načrtovani piknik tudi pokvarijo. Za vsak primer, bomo s sabo vzeli kakšno naravno kremo za blaženje pikov, pomagajo tudi naravna eterična olja.

Hrano za piknik lahko nesemo v košari za piknik in hrano serviramo na razgrnjeni odeji. Tako preprosto izvedbo piknika smo že kar malce pozabili, saj običajno samo vržemo nekaj stvari v hladilno torbo in že gremo.

Vendar doda košara za piknik poseben čar, posebej če iz nje pričaramo razne dobrote in postrežemo še s kozarcem penine in s skodelico kave.

Kaj pa prevoz na piknik? Tudi tu si lahko vzamemo nekaj svobode, mogoče svoje goste spodbudimo, da se pripeljejo s kolesom ali celo vlakom! Če bo na našem pikniku večje število ljudi in mogoče tudi otroci, potem moramo s sabo vzeti tudi kakšne družabne igre in športne rekvizite.

Ko pripravljamo hrano, ne smemo pozabiti tudi na ljudi, ki jedo mesa. Med nami je vse več ljudi, ki uživajo vegansko hrano, ali vse bolj priljubljeno lchf prehrano,  zato v košari ne sme manjkati sveža zelenjava, jagodičevje in drugo primerno sadje.

Kako pripravimo romantičen piknik v dvoje?

Če pa želimo na piknik povabiti svojega partnerja in ustvariti romantično razpoloženje, potem se moramo izvedbe piknika lotiti malo drugače. Pripravimo lahko tudi romantične piknik za Valentinovo!  V tem primeru v košaro sodi tudi dobro vino in primerni kozarci. Dodamo lahko še sveže jagode, stopljeno čokolado in termovko vroče kave, ki jo seveda postrežemo v skodelicah iz porcelana.

Romantičen piknik se lahko zavleče v noč, zato ne smemo pozabiti na svečko, ki jo bomo prižgali v mraku. Seveda lahko prižgemo tudi manjši ogenj, če smo seveda na takšnem mestu, kjer je to dovoljeno. V košaro damo tudi dodatno odejo in toplo jopico, ne smemo tudi pozabiti na zaščito pred komarji.

Ideja za jedilnik za piknik

Hrano za piknik, ki jo bomo prinesli v košari, seveda pripravimo že doma. Če želimo resnično popoln piknik, potem pripravimo tudi prijetno dekoracijo.

Pripravimo preproste jedi, ki niso pokvarljive, kavo skuhamo doma in jo nalijemo v termo steklenice. Tik pred serviranjem, jo nalijemo v skodelice, ki jih postavimo na krožničke in jih razdelimo gostom. Idej je nešteto, uporabimo domišljijo in naredimo naš piknik nekoliko drugače.

Karmen

Recent Posts

Ali je silikonski pašček za uro dobra izbira, za pametno uro?

Pametne ure so postale nepogrešljiv del vsakdanjika mnogih posameznikov, saj združujejo funkcionalnost in stil, omogočajo…

4 dnevi ago

Panna cotta z jagodami

Panna cotta recept s svežimi jagodami z jagodami je preprost za pripravo in je primeren…

3 tedni ago

Merilec krvnega tlaka: Zanesljivo orodje za nadzor zdravja vašega srca

Merilec krvnega tlaka je ključen pripomoček za spremljanje zdravja srca in ožilja. Z njegovo pomočjo…

1 mesec ago

Najboljši vampi po tržaško

Najboljši vampi po tržaško! Vampi po tržaško predstavljajo kulinarični biser, ki izvira iz bogate tradicije…

1 mesec ago

Regrat – najboljši recepti z regratom

Regrat - čudovito zelišče in kulinarična poslastica! Na pomlad ko začnejo poganjati prve pomladne cvetlice,…

1 mesec ago

Kako spečemo sočno svinjsko pečenko v pečici

Svinjska pečenka v pečici! Če želite pripraviti okusno in sočno svinjsko pečenko v pečici, potrebujete…

1 mesec ago

This website uses cookies.