Politika piškotkov

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

Ponudnik Futr.si na spletnem mestu uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t.i. piškotki tretjih). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku in tretjim osebam (Google, Google Analytics).

Uporabljeni piškotki so naslednji:

  • Osnovni: Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletnega mesta. Brez teh piškotkov ni mogoče nuditi zahtevanih storitev.
  • Funkcionalni: Ti piškotki niso osnovni, vendar jih uporabljamo, ker omogočajo različne koristne funkcije na spletnem mestu
  • Drugi piškotki: Piškotki tretjih ponudnikov na primer Google, YouTube, Facebook itd., niso pod našim nadzorom. Ti piškotki se odložijo v primeru, da si ogledate določene vsebine spletnega mesta.
  • Analitični: Ti piškotki se uporabljajo za sledenje spletnim statistikam in dejavnosti obiskovalcev na spletnem mestu.
  • Oglaševalski: Ti piškotki se uporabljajo za zagotavljanje prikaza oglasov, ki so primerni za vas in vaše interese.

S podajo soglasja v piškotke se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.