Kazalo
Vodenje tedenskega jedilnika je lahko izziv, še posebej, če želite zagotoviti raznolikost in uravnoteženost obrokov. V tem članku vam predstavljamo enostavne in hitre recepte za vsak dan v tednu. S temi idejami boste lahko načrtovali jedilnik, ki bo zadovoljil vsa vaša kulinarična pričakovanja.
Začnite teden s toplim in kremastim obrokom. Pripravite enostavno bučno juho, ki jo lahko obogatite s kapljico bučnega olja in praženimi bučnimi semeni. Sestavine: buča, krompir, čebula, česen, jušna osnova, smetana. Jedi na žlico so pogosto dovolj za samostojni obrok.
Recept:
V loncu prepražite nasekljano čebulo in česen, dodajte narezano bučo in krompir. Prelijte z jušno osnovo in kuhajte, dokler zelenjava ne postane mehka. Zmešajte s paličnim mešalnikom, dodajte smetano in začimbe po okusu.
Sredino tedna začinite s sočnimi piščančjimi fileji. Za pripravo potrebujete piščančje prsi, med, gorčico, limonin sok in začimbe.
Recept:
Piščančje prsi marinirajte v mešanici medu, gorčice in limoninega soka. Specite jih v ponvi ali pečici in postrezite z zelenjavnim pirejem ali solato.
Za hitro in lahko sredino tedna so idealni špageti z bogato zelenjavno omako. Potrebujete špagete, paradižnike, bučke, papriko, čebulo, česen in začimbe.
Recept:
Na olju prepražite čebulo in česen, dodajte narezano zelenjavo in kuhajte, dokler ne postane mehka. Primešajte nasekljane paradižnike in kuhajte še nekaj minut. Omako zmešajte s kuhanimi špageti in postrezite s svežimi zelišči.
Za četrtek predlagamo lahko ribo, ki jo postrežete s svežo krompirjevo solato. Potrebujete belo ribo po izbiri, krompir, rdečo čebulo, kis, olje in začimbe.
Recept:
Ribo začinite in specite na žaru ali v ponvi. Krompir skuhajte, narežite in zmešajte z rdečo čebulo, kisom, oljem in začimbami. Postrezite skupaj. Odlična ideja za kosilo!
Za petek pripravite hranljivo čičerikino enolončnico, polno beljakovin in vlaknin. Potrebujete čičeriko, paradižnik, korenje, čebulo, česen in začimbe.
Recept:
Na olju prepražite čebulo, česen in korenje, dodajte čičeriko in paradižnik. Kuhajte, dokler se okusi ne povežejo in enolončnica ne postane gosta.
Vikend začnite z zabavno domačo pico, kjer lahko eksperimentirate z različnimi nadevi. Potrebujete moko, kvas, vodo, paradižnikovo omako in poljubne nadeve.
Recept:
Iz moke, kvasa in vode pripravite testo in ga pustite vzhajati. Oblikujte pico, premažite z omako in dodajte najljubše nadeve. Pecite v pečici, dokler ni zlato zapečena.
Za nedeljo pripravite kremasto rižoto s piščancem in gobami. Potrebujete riž za rižoto, piščančje prsi, gobe, čebulo, jušno osnovo in smetano.
Recept:
Na olju prepražite čebulo, dodajte narezanega piščanca in gobe. Ko so gobe zmehčane, primešajte riž in počasi dolivajte jušno osnovo. Kuhajte, dokler riž ni kuhan in kremast, nato dodajte malo smetane.
Priporočam tudi recept: Rižota s piščančjim mesom
Kaj je seboroični dermatitis? Seboroični dermatitis ali ekcem je kronično vnetno stanje kože, ki prizadene…
Bolečine v križu in artritis spadata med najpogostejše težave, ki vplivajo na kakovost življenja milijonov ljudi po svetu.…
Najbolj priljubljene Božične sladice v Sloveniji! Tradicionalni slovenski Božični recepti so še vedno izredno priljubljeni,…
Recepti za najboljše božične piškote! Božični čas ni popoln brez omamnih vonjav sveže pečenih piškotov.…
Katere so najbolj priljubljene božične sladice? Božični čas je pravi raj za sladkosnede! Vonj po…
Redko kdo povezuje pitje vode z zdravjem hrbta, a zadosten vnos tekočine igra ključno vlogo…
This website uses cookies.