Futr.si

Hostel Ociski raj – pravi raj za plezalce in družine

V bližini Kozine se nahaja hostel Ociski raj, ki je pravi raj za ljudi, ki radi potujejo in na svoji poti koristijo namestitve, ki so cenovno ugodne, udobne in kjer jih pričakajo resnično prijazni in preprosti gostitelji. Prav takšen je hostel Ociski raj ,ki je res pravi raj za plezalce in družine, saj ima v svoji bližini svetovno znana plezališča, pred hostlom pa se nahaja igrišče za najmlajše, kjer ne manjka trampolin in igrišče za mali nogomet.

HOSTEL OCISKI RAJ ZA PLEZALCE IN DRUŽINE

Mimo Kozine se pripeljemo v majhno vasico Ocizla, ki je od Kopra oddaljena samo 22 km. V bližini so znana plezališča Črni kal, ki je oddaljen 8 km, ter plezališča Osp in Mišja peč, ki sta oddaljeni 11 km.
Ko se pripeljemo pred hostel Ociski raj, nam pogled najprej zaide k ogradi, kjer prebivata dve prijazni živalci, po njunem oglašanju smo ugotovili, da sta ovčki,ko pridemo bliže ugotovimo,da sta ovca in kozica.

Hostel Ociski raj in domače zivali

Hostel Ociski raj in domače zivali

V recepciji nas pričaka prijazna lastnica Jana, ki nas s svojim prisrčnim pristopom takoj osvoji. Že v recepciji opazimo drobne pozornosti, ki so namenjene obiskovalcem. Na polički so copati, ki smo jih kar nekako spregledali, kasneje smo ugotavljali, da so bili verjetno namenjeni nam.

Z možem sva že prej rezervirala dvoposteljno sobo in zopet ugotovila, da nosi hostel Ociski raj res pravo ime, saj naju je za resnično nizko ceno pričakal raj v malem.
Prijetna soba z veliko posteljo, prostorno omaro in balkonom, s katerega je prelep razgled.
Mene je najina soba očarala s slikco, ki je naslikana na steni nad posteljo, saj je tematska ureditev posvečena pijači naše mladosti – cocta in jupi.

Kuhana v Jupijem

Hostel Ociski raj – Cocta in Jupi

HOSTEL OCISKI RAJ NUDI UDOBNO NAMESTITEV

Hostel Ociski raj nudi poleg dvoposteljne sobe ki se imenuje Jupi, še sobo Cocta, ki ima štiri ležišča , sobi Radenska in Pingo, ki imata prostor za šest oseb in nazadnje še soba Jelšanka, ki sprejme osem ljudi.
Sobe so simpatično označene z tematskimi napisi, stene so pobarvane v veselih barvah, na voljo sta še dve prostorni kopalnici in kuhinja z velikim skupnim prostorom.

Hostel Ociski raj ima udobne kopalnice

Hostel Ociski raj ima udobne kopalnice

SKUPNI PROSTOR ZA DRUŽENJE – HOSTEL OCISKI RAJ

Kuhinja v hostlu Ociski raj je moderno opremljena z vsemi pripomočki, ki jih potrebujete za pripravo razkošnega kosila ali pa skromnega prigrizka. Tri velike ovalne mize sprejmejo veliko število popotnikov, plezalcev ali pa tri velike družine.
Dve veliki, svetli kopalnici bosta zadovoljili še tako petične goste, saj je udobnost primerljiva z hoteli, kjer sem kdaj bila.

V prostoru za druženje je na voljo tudi velik televizor, računalnik, revije, plezalni vodniki in veliko knjig, od romanov, kuharskih knjig in še veliko uporabnega branja.

Hostel Ociski raj - velika kuhinja in prostor za druženje

Hostel Ociski raj – velika kuhinja in prostor za druženje

Več si lahko ogledate na spletni strani hostel Ociski raj
W: www.hostel-ocizla.si

HOSTEL OCISKI RAJ – ZBIRALIŠČE PLEZALCEV

Hostel Ociski raj že nekaj časa privablja plezalce od blizu in daleč. Udobna in cenovno dostopna namestitev blizu znanih plezališč je vsekakor velika prednost. Plezališča Osp, Mišja peč in Črni kal so predstavljena v plezalnem vodniku, ki si ga lahko ogledate na spletni strani
http:/krimp.si/

VELIKA MOŽNOST IZLETOV

V hostlu Ociski raj nudijo seveda še veliko več. V prijetnih pomladnih mesecih, ki prihajajo bo seveda prav prišlo kolo,s katerim se boste lahko podali do slavnih jam, ki se nahajajo v bližini. Najbolj znane so seveda Škocjanske jame,Dimnice, Diraške jame in seveda prav tako poznane jame Vilenice.
V poletnih mesecih se bomo od hostla Ociski raj mogoče raje podali do morja ali pa samo na kavo v Trst.
Seveda pa ne smemo pozabiti planincev, saj je v bližini Slavnik, kjer boste dobili žig Slovenske planinske poti, lep izlet pa bo tudi do Ankarana, kjer dobite simbolično prvi žig v svojo pohodno knjižico.
Ko se boste utrujeni vrnili v hostel Ociski raj, pa vas bodo vzglavniki naplolnjeni s sivko, gotovo ponesli v miren spanec.
Naj bo vaš naslednji izlet proti primorski in pot naj vas zanese v hostel Ociski raj, verjemite mi, resnično se bodo potrudili za vaše udobje.