Pravkar ste se odločili da boste shujšali. Izbrali ste dieto, pri kateri se boste morali odrekati, paziti boste morali na kalorije in redno pripravljati obroke.

Kako bo na to reagirala vaša okolica? Vaš partner? Vam bodo stali ob strani, da ne boste obupali? Naj vam bo v pomoč 12 nasvetov preden se lotite shujševalne diete!

KAJ MORATE RAZMISLITI PREDEN PRIČNETE S SHUJŠEVALNO DIETO?

 1. Pri izvajanju zapletene diete ne pričakujte veliko razumevanja prijateljev in družine.
  12 nasvetov preden se lotite shujševalne diete

  Naj vas zaskrbljeni člani vaše družine ne odvrnejo od diete! vir: bralnaznacka.si

   

 2. Verjetno vas bodo bližnji želeli odvrniti od drastične diete, češ da je vaša postava ravno pravšnja, da ne boste zdržali naporne diete, da ste takšni ravni tako lepi. Preslišite takšna ugovarjanja, takšne nasvete delijo ljudje, ki bi sami potrebovali shujševalno dieto, pa so preveč neodločni.

  12 nasvetov preden se lotite shujševalne diete

  Nikar naj vam ne govorijo, da vam kilogrami pristajajo! vir: rtv.si

 3. Na odpor boste mogoče naleteli tudi pri vašem zdravniku, mirno mu razložite, da ste se trdno odločili shujšati in da ste z dieto, ki jo nameravate izvajati, dobro seznanjeni.
 4. Še največ dela boste imeli s svojimi oblačili, ker bodo ob dosledni dieti oblačila postajala prevelika!
 5. Med hujšanjem nikar ne nabavljajte nove garderobe, raje ponosite stara oblačila, po zaključenem hujšanju pa si le dajte duška.

  12 nasvetov preden se lotite shujševalne diete

  Med hujšanjem ne kupujte novih oblačil! vir: preberite.si

 6. Prav tako si med hujšanjem ne kupujte dragega spodnjega perila, postalo vam bo preveliko in res bi bila škoda, da prelepo svileno perilo obleži v predalu.
 7. Previdno tudi pri čevljih, zaradi preveč kilogramov imate verjetno zatečene noge, kar se bo po zaključenem hujšanju gotovo spremenilo. Takrat pa si le kupite tiste hude rdeče čevlje z visoko peto.

  12 nasvetov preden se lotite shujševalne diete

  12 nvir: medover.net

 8. V času hujšanja ne nosite dragocenih prstanov, saj se bodo tudi vaši prsti stanjšali in jih lahko izgubite.
 9. Izguba kilogramov se bo najprej poznala na vašem obrazu, zato ga negujte, saj k vitki postavi spada negovan obraz.
 10. Pri izgubi kilogramov se bo vaša koža nagubala, ker ne bo več imela opore maščobnih blazinic, zato vsaki dan vsaj 20 minut plavajte ali telovadite.
 11. Ne dovolite si, da vas ljudje okoli vas odvračajo od vašega namena. Vaša pravica in dolžnost je, da poskrbite za svoje telo in posledično tudi za svoje duševno zdravje.
 12. Vztrajajte  do konca, čeprav bo včasih peklensko težko! Ne dovolite, da vam bodo bližnji zabrusili: Saj sem ti rekel, da ti ne bo uspelo! Sedaj pa pogumno seštevati kalorije!12 nasvetov preden se lotite shujševalne diete